FB Pixelz

Test util pentru cel mai dificil raliu din competitia interna

Marco Tempestini si Simone Tempestini au participat, in acest weekend, la San Marino Rally, etapa in Campionatul Italian si in FIA European Rally Cup, acesta fiind ultimul test pe macadam inaintea celui mai dificil raliu din competitia interna: Raliul Sibiului. Marco Tempestini si Lucio Baggio au terminat pe locul 9 iar Simone Tempestini si Dorin Pulpea s-au clasat pe locul 11.

Marco Tempestini si Simone Tempestini au participat, in acest weekend, la San Marino Rally, etapa in Campionatul Italian si in FIA European Rally Cup, acesta fiind ultimul test pe macadam inaintea celui mai dificil raliu din competitia interna: Raliul Sibiului.

Configuratia San Marino Rally, una similara cu cea a Raliului Sibiului, a fost motivul pentru care echipajele Napoca Rally Academy, Marco Tempestini/Lucio Baggio si Simone Tempestini/Dorin Pulpea, au luat startul in aceasta etapa. „Raliul Sibiului este foarte important pentru intreaga echipa si 150 kilometri de test in regim de cursa au fost modul ideal de pregatire pentru aceasta etapa”,a spus Marco Tempestini.

Probele speciale folosite anul acesta in configuratia San Marino Rally au fost mai casante si unele dintre ele au avut o suprafata mixta de macadam si asfalt, ceea ce se potriveste perfect cu provocarile urmatoarei etape din programul echipei Napoca Rally Academy. Pentru Marco Tempestini si Simone Tempestini rezultatul final a fost mai putin elocvent, obiectivul fiind acela de pregatire a etapei de la Sibiu. „A fost un test foarte util pentru mine. Nu a fost un raliu usor, dar nici la Sibiu nu va fi asa ca este perfect din acest punct de vedere. Trebuie sa abordam inteligent etapa urmatoare si sa incercam sa obtinem cat mai multe puncte”, a spus Marco Tempestini.

Prima participare la San Marino Rally pentru Simone Tempestini s-a terminat cu locul 11 la general si o serie de informatii utile pentru etapa de la Sibiu. „Am test pneuri noi de la DMACK si am incercat mai multe setari pentru a vedea exact cum se comporta ele pe macadam. Sunt multumit de timpii obtinuti mai ales ca am facut doar doua treceri pe fiecare proba. Important este ca informatiile adunate aici sa ne ajute la Sibiu”, a spus si Simone Tempestini.

marco tempestini

Dupa etapa din San Marino, Marco si Simone vor participa si la Trofeul Sinaia, etapa a 5-a din Campionatul National de Viteza in Coasta. Apoi, pentru Napoca Rally Academy, urmeaza Raliul Sibiului, programat in perioada 25 – 27 iulie pe specialele de macadam si asfalt din jurul orasului Sibiu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns