FB Pixelz

Raliul Aradului – Prima evoluție pe macadam pentru Napoca Rally Academy în 2017

Bogdan Marișca va lua startul la Arad după un rezultat excelent în ultima etapă, în timp ce Simone Tempestini va ataca pentru victorie. Norbert Maior domină Clasa 9 și Cupa Dacia, Florin Tincescu se întoarce pe suprafața preferată, iar Mihai Manole dorește să aprindă lupta din clasamentul automobilelor cu 2 Roți Motrice.

Raliul Aradului (2-3 iunie) deschide „balul” întrecerilor pe macadam din Campionatul Național de Raliuri al României, sezonul 2017. După primele două etape desfășurate pe asfalt și câștigate de membri ai Napoca Rally Academy – Simone Tempestini, la Brașov și Bogdan Marișca, la Cluj-Napoca – este timpul pentru evoluții și mai spectaculoase în fața fanilor, odată cu trecerea pe macadam.
Bogdan Marișca o va avea în dreapta Fordului Fiesta R5 pe Carmen Poenaru. Cei doi au avut un ritm susținut în 2017 și vor încerca la Arad să adune puncte importante în ierarhia generală a campionatului, vizat fiind podiumul clasamentului general de la final. Cei doi, ca și restul componenților NRA, au scăpat de presiunea suplimentară pe care au avut-o la Transilvania Rally, unde s-au aflat și în postura de organizatori, iar la Arad vor da totul pe probe pentru un nou rezultat foarte bun pentru echipă.
Simone Tempestini și Marc Banca au ca obiectiv victoria de etapă la Arad. Simo vine după un excelent Raliu al Portugaliei, etapă de Campionat Mondial (WRC), unde a obținut locul 3 în clasamentul WRC 2, așa că putem spune că și-a făcut o încălzire perfectă pentru Raliul Aradului.
Norbert Maior a avut un debut de sezon în care a impresionat, fiind foarte rapid. Impulsionat și de experiența navigatorului Dorin Pulpea, Norbert a dominat fără drept de apel Cupa Dacia pe asfalt, iar la Arad dorește să o facă și pe macadam. Cei doi vizează rezultate cât mai bune la Clasa 9, în Cupa Dacia și în clasamentul Juniorilor.
Florin Tincescu și Sergiu Itu vor reveni la Arad pe suprafața preferată, de data aceasta la volanul unui automobil competitiv, Mitsubishi Lancer EVO IX. Mihai Manole se va alinia la start împreună cu Florin Dorca și tot la volanul unui Peugeot 208 R2.
Tot cu ocazia Raliului Aradului are loc în apropiere, la Timișoara, evenimentul BT Motorweek, susținut de Banca Transilvania. Duminică, după terminarea competiției, începând cu ora 13, în incinta centrului comercial Shopping City Timișoara se va desfășura un concurs de îndemânare auto pentru amatori, unul de karting pentru copii și unul de simulare a intervențiilor tehnice la automobile. Înscrierile pentru participarea la acest eveniment sunt gratuite și se pot face accesând adresa de internet: https://www.bancatransilvania.ro/BTmotorweek/. BT Motorweek se va termina cu un spectaculos concert susținut de artistul Smiley, începând cu ora 19.
Partenerii Napoca Rally Academy pentru programul 2017 din Campionatul Național de Raliuri sunt: Banca Transilvania, MaxxMotion, De’Longhi, Michelin și Primăria Cluj.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns