FB Pixelz

Simone a reușit cel mai important rezultat internațional al carierei în Raliul Portugaliei!

În weekend-ul abia încheiat s-a desfășurat Rally de Portugal 2017, una dintre cele mai frumoase dar și solicitante runde din Campionatul Mondial (WRC). Simone Tempestini, singurul român aflat la start, a avut o evoluție foarte bună, încununată după aproape 350 km de probe speciale cu locul 3 în clasamentul WRC 2.

Simone Tempestini pornea în aventura portugheză după o primă rundă care a contat în clasamentul WRC 2, Tour de Corse, în care reușise cel mai bun rezultat internațional obținut vreodată de un român în raliuri – locul 13 în clasamentul general și locul 4 în ierarhia WRC 2. Rally de Portugal se anunța a fi o rundă complicată pentru dublul campion național al României, pentru că era prima etapă pe macadam, iar juniorul Napoca Rally Academy nu reușise să efectueze teste pe această suprafață cu automobilul din 2017, Citroen DS3 R5.
Deși a preferat să abordeze cu atenție probele speciale, fără să forțeze inutil, echipajul Simone Tempestini/Giovanni Bernacchini a mărit ritmul progresiv avansând de la zi la zi în clasamentul în care punctează, WRC 2 (cel al automobilelor în configurație R5). Ultima zi a cursei, cea de duminică, a fost extrem de dificilă pentru competitori, chiar doi adversari direcți de-ai lui Simone devenind victimele unor ieșiri în decor care au condus la abandon. Unul dintre ei a fost chiar Andreas Mikkelsen, fost pilot oficial de uzină Volkswagen, care chiar conducea autoritat clasamentul WRC 2 când a greșit.
„Suntem fericiți pentru acest rezultat, mai ales că el a venit după un raliu foarte greu. Încă de la început mi-a fost teamă că nu vom colabora foarte bine cu mașina, lipsa testelor neputând fi trecută cu vederea. Știam că trebuie să o menajăm pe probele dure din Portugalia. Odată ajunși pe locul 5 în WRC 2 am început să fim mulțumiți de rezultat, raportat la cum porneam în acest raliu. Am avut o alegere nu tocmai inspirată pentru diferențialul spate, iar mașina s-a comportat supravirator tot weekend-ul și a trebuit să am mare grijă la trase. S-a dovedit încă o dată că pentru a ajunge la final trebuie să fii mereu concentrat și să-ți protejezi munca. În Polonia vreau să măresc ritmul și să fiu mai hotărât pe probe, mai ales că până atunci voi profita de raliurile de la Arad și de la Bacău pentru a înțelege cât mai bine Citroen-ul DS3 R5”, a declarat Simone Tempestini la finalul raliului.
După 19 probe speciale și 349,17 km alergați într-unul dintre cele mai spectaculoase raliuri din lume, maturitatea și atenția de care a dat dovadă Simone Tempestini l-au dus până pe locul 15 în clasamentul general (WRC) și pe locul 3 în clasamentul WRC 2. Calendarul WRC 2 mai programează încă patru runde pentru tânărul român în 2017. Momentan el ocupă locul 6 la general, dintr-un total de 37 de piloți care au punctat pe parcursul sezonului.
Următoarea etapă din WRC pentru Simone Tempestini va fi Raliul Poloniei, care se va desfășura între 29 iunie și 2 iulie. Până atunci, însă, juniorul nostru va mai participa la două raliuri pe macadam în Campionatul Național al României, la Arad și la Bacău, care vor servi și ca teste pentru o mai bună acomodare cu mașina pe macadam.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns