FB Pixelz

Bogdan Marișca aduce a treia victorie de etapă pentru NRA în Campionatul Național de Raliuri

Napoca Rally Academy bifează o nouă victorie de etapă la Raliul Aradului 2017, după evoluția foarte bună a echipajului Bogdan Marișca/Carmen Poenaru (Ford Fiesta R5). Cei doi au reușit să ocupe prima poziție a podiumului și în clasamentul FIA European Rally Trophy.

Raliul Aradului a marcat trecerea pe macadam în stagiunea 2017 din Campionatul Național de Raliuri al României, dar a punctat și ca etapă de European Rally Trophy. Echipa Napoca Rally Academy s-a prezentat la start cu cinci automobile și cu dorința de a continua evoluția bună de anul acesta. Din păcate, raliul nu a început în cele mai bune condiții pentru gruparea care deține titlul național al echipelor, pentru că echipajul Simone Tempestini/Marc Banca (Citroen DS3 R5) a fost nevoit să abandoneze după doar 7 kilometri de probă specială.
Însă Napoca Rally Academy nu a depus armele la vârf, ba din contra, echipajele Bogdan Marișca/Carmen Poenaru (Ford Fiesta R5) și Florin Tincescu/Sergiu Itu (Mitsubishi Lancer EVO) având evoluții consistente, cu timpi competitivi pe probe. Marișca a continuat forma foarte bună avută în acest an și a purtat un duel palpitant cu Dan Gîrtofan pentru locul I. Acesta s-a decis pe chiar ultima probă a raliului, clujeanul atacând și tranșând lupta în favoarea sa. La pachet cu victoria în Raliul Aradului vine și locul I în ierarhia generală a Campionatului Național de Raliuri al României 2017, dar și o frumoasă victorie de palmarea în FIA European Rally Trophy.
„Nu am căștigat niciodată la Arad, iar victoria de acum are un parfum aparte. A fost un raliu bun, în care Ford-ul Fiesta R5, o mașină pe care mă pot baza și care-mi place foarte mult, m-a ajutat. Am început mai prudent prima zi, apoi am avut probleme cu praful pe probe. Le mulțumesc pe această cale oficialilor care au hotărât să ne dea startul la 3 minute în ziua de sâmbătă. Carmen s-a descurcat foarte bine, am ales bine anvelopele, am reușit să recuperăm timpul pierdut vineri și la startul ultimei probe speciale plecam de la egal la egal cu Giri. Pe Power Stage ne-am concentrat, am avut un ritm bun și am câștigat Raliul Aradului. Îmi pare rău pentru Simone și sper ca neșansa din ultimele două etape să se transforme în rezultate cât mai bune în Campionatul Mondial de Raliuri. Suntem fericiți pentru echipă, pentru sponsorii și partenerii noștri! Îi felicit pe Giri și pe Vali pentru lupta frumoasă de la Arad!”, a declarat Bogdan Marișca la final.
„A fost o eroare din partea mea, foarte scumpă… pentru că ne-a costat Raliul Aradului și probabil campionatul. Am ieșit puțin pe iarbă, am atins pe drept, pe o frânare, ceva tare și am rupt o roată, fiind nevoiți să ne oprim. La etapele următoare vom încerca să recuperăm și vom fi mai concentrați. Și, cu siguranță, voi fi foarte focusat pe rezultate bune în Campionatul Mondial”, a declarat Simone Tempestini, după abandonul de la Arad.
După ce la BT Transilvania Rally Powered by Ford nu a reușit să ajungă la final, echipajul Florin Tincescu/Sergiu Itu a pornit extrem de motivat în lupta cu secundele la Raliul Aradului, mai ales că macadamul este surpafața favorită a celor doi. Prima zi a dovedit că se înțeleg din ce în ce mai bine cu mașina. A doua zi, însă, a început cu o penalizare de 40 de secunde, după ce mașina a refuzat să pornească în parcul închis, iar echipajul a întârziat 4 minute la primul Control Orar. Finalul concursului i-a găsit pe cei doi cu o planetară ruptă și cu speranțele la victoria de clasă spulberate. Ei au terminat pe locul 2 la Clasa 3, dar, în semn de consolare, au câștigat locul 1 în clasamentul ERT Junior.
Norbert Maior și Dorin Pulpea (Dacia Sandero) au continuat evoluția foarte bună din 2017 și chiar dacă au avut de recuperat o penalizare de 1 minut, până la final au reușit să se impună în clasamentul Cupei Dacia. Pe lângă această victorie, Norbert și Dorin au obținut și două locuri 2, la Clasa 9 și în competiția Juniorilor.
Mihai Manole și Florin Dorca (Peugeot 208 R2) nu au reușit rezultatul pe care și l-ar fi dorit la Arad. Deși ritmul a fost bun, o pană de cauciuc în prima zi a complicat clasamentul, iar pe ultima probă a raliului s-au răsucit în urma unei mici erori de pilotaj și au pierdut încă aproximativ 40 de secunde.
Partenerii Napoca Rally Academy pentru programul 2017 din Campionatul Național de Raliuri sunt: Banca Transilvania, MaxxMotion, De’Longhi, Michelin și Primăria Cluj.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns