FB Pixelz

Napoca Rally Academy pornește spre a patra victorie în CNRD 2017

Cu două raliuri câștigate de Bogdan Marișca și unul de Simone Tempestini, Napoca Rally Academy a dominat întrecerea națională în 2017. Pe macadamul de la Bacău ar putea veni cel de-al patrulea succes consecutiv.

După Raliul Aradului, etapă ce a fost câștigată de echipajul Bogdan Marișca/Carmen Poenaru (Ford Fiesta R5), caravana Campionatului Național de Raliuri al României va rămâne cu setările de macadam și se va deplasa la Bacău, pentru Raliul Moldovei 2017 (16-17 iunie), întrecere ce va conta și în competiția European Rally Trophy.
Bogdan Marișca pornește cu un moral excelent, după ce în primele trei etape din 2017 a reușit două victorii și un loc doi. Lider al clasamentului general provizoriu din CNRD, Bogdan va încerca împreună cu navigatoarea Carmen Poenaru să mențină ritmul foarte bun din această stagiune și să acumuleze puncte care să consolideze poziția ocupată în prezent.
Victoria de etapă rămâne o țintă, aceeași pe care o are și alt echipaj Napoca Rally Academy, cel format din Simone Tempestini și Marc Banca (Citroen DS3 R5). Cei doi au abandonat la Arad încă de pe prima probă, când o ușoară ieșire de pe trasă a condus la ruperea unei roți și la imposibilitatea de a mai continua. La Bacău se vizează un rezultat care să facă uitată nemulțumirea de la Arad și care să-i readucă pe Campionii Naționali în exercițiu în lupta pentru șefia clasamentului general. Raliul Moldovei va fi și ultimul test în regim de concurs pe care Simone îl va face înaintea următoarei etape de Campionat Mondial la care va participa, Raliul Portugaliei (29 iunie – 2 iulie).
Echipajul format din Florin Tincescu și Sergiu Itu (Mitsubishi Lancer EVO IX) vine la Bacău după ce la Arad au întâmpinat probleme de ordin tehnic care au știrbit din performanța sportivă arătată pe probele pe care le-au putut parcurge în regim normal, așa că și cei doi juniori NRA simt nevoia să demonstreze că pot pune probleme serioase nu doar la categoria lor, Clasa 3, dar și în clasamentul Open al cursei.
Norbert Maior și Dorin Pulpea au făcut până acum curse foarte bune în cadrul Cupei Dacia, iar la Bacău doar o victorie i-ar putea mulțumi. Cei doi sunt în urmărirea unei performanțe asemănătoare și la Clasa 9, acolo unde au de înfruntat echipaje ce beneficiază de material de concurs capabil de performanțe superioare.
Mihai Manole și Florin Dorca (Peugeot 208 R2) au pierdut timp prețios la Raliul Aradului din cauza unei pene de cauciuc, în prima zi, și a unei răsuciri pe un viraj, în ziua a doua, așa că la Bacău cei doi intenționează să aibă un raliu cu mai puține bătăi de cap, la finalul căruia să obțină un rezultat cât mai bun în clasamentul automobilelor cu 2 Roți Motrice.

Partenerii Napoca Rally Academy pentru programul 2017 din Campionatul Național de Raliuri sunt: Banca Transilvania, MaxxMotion, De’Longhi, Michelin și Primăria Cluj.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns