FB Pixelz

Start cu încredere pentru Simone Tempestini în Raliul Poloniei

După un început de sezon internațional ceva mai timid, cu o mașină nouă, pilotul Napoca Rally Academy, Simone Tempestini, va încerca să demonstreze în Polonia că forma foarte bună pe care o traversează în ultima perioadă este rodul unei pregătiri laborioase.

Simone Tempestini, campionul Junior WRC 2016, a trecut la nivelul următor în sezonul 2017, țintind o clasare cât mai bună în ierarhia WRC 2, cea de-a doua ca valoare în campionatul mondial de raliuri, după grupa mare – WRC. Dacă la Monte Carlo și în Suedia, etape de acomodare, alergate în afara programului oficial din 2017, nu au fost cele mai bune momente pentru juniorul Napoca Rally Academy, în primele runde care au contat în clasamentul 2017 au fost obținute cele mai bune rezultate internaționale pentru un pilot român, în istorie.
În Tour de Corse 2017, Simone a reușit locul 13 în clasamentul general al raliului și locul 4 în cel al WRC 2. Apoi, în Raliul Portugaliei, a obținut o clasare pe locul 15 la general și locul 3 în ierarhia WRC 2. Putem spune, așadar, că deși nu a apucat să facă teste înainte de trecerea pe macadam, în Portugalia, acomodarea s-a făcut repede și cu rezultate sportive excelente.
În Polonia, unde va fi secondat de navigatorul italian Giovanni Bernacchini, Simone va lua startul după un alt rezultat foarte bun, înregistrat de această dată în Campionatul Național de Raliuri al României, victoria din Raliul Moldovei, care l-a readus pe Tempestini în lupta pentru podiumul CNR.
„Mă întorc cu plăcere în Polonia, la unul dintre raliurile mele preferate, mai ales că este vorba de un macadam. Sper să pot mări ritmul avut în ultimele două runde și să confirm rezultatele de până acum, deși știu că este dificil, concurența fiind foarte mare în clasamentul WRC 2”, a declarat Simone Tempestini înainte de startul raliului.
În Polonia vor fi de parcurs 23 de probe speciale pe macadam, la volanul automobilului Citroen DS3 R5 și un total de 326,64 kilometri. Startul primei probe va avea loc pe 29 iunie la ora 19:08, iar competiția se va întinde până pe 2 iulie. În momentul de față Simone Tempestini ocupă locul 9 în ierarhia WRC 2, dintr-un total de 37 piloți care au concurat în acest an. Obiectivul principal al juniorului NRA în Polonia este să crească ritmul față de etapele precedente. Rally Poland se află la cea de-a 74-a ediție și este al doilea raliu ca longevitate din calendarul WRC, după competiția de la Monte Carlo.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns