FB Pixelz

Raliu cu miză mare pentru Napoca Rally Academy la Iași

Dacă în 2015 și 2016 Raliul Iașului a adus bucurie în rândul echipei Napoca Rally Academy, în 2017 istoria s-ar putea repeta, de data aceasta cu echipajul Marișca/Poenaru în prim plan. NRA va alinia șase echipaje la start.

După o pauză de vară destul de lungă, Raliul Iașului readuce bucuria în rândul fanilor fenomenului rally din România. Napoca Rally Academy va alinia la startul competiției din capitala Moldovei un efectiv compus din șase echipaje. Dacă în ultimele două ediții ale Campionatului Național de Raliuri titlul suprem a fost securizat la Iași, de fiecare dată de către Simone Tempestini, sunt șanse destul de mari ca și în ediția 2017 să se încununeze un nou Campion Național.
Bogdan Marișca, unul dintre fondatorii Napoca Rally Academy, este liderul la zi în clasamentul Open al CNR. Campionul Național din 2005 a avut o stagiune foarte bună, în care împreună cu navigatoarea Carmen Poenaru a dat dovadă de constanță și de o viteză foarte bună pe probele speciale. Cei doi vor concura la Iași, așa cum ne-au obișnuit în ultimele sezoane, la bordul unui Ford Fiesta R5. Avansul lui Marișca în fața principalului său contracandidat, Dan Gîrtofan, este de 43 de puncte. Echipajul Marișca/Poenaru ocupă prima poziție și în ierarhia Clasei 2.
După un sezon greu pe plan intern, marcat de mai multe probleme, Simone Tempestini revine la raliul care i-a adus atâtea satisfacții la edițiile anterioare. Este ultima evoluție a lui Simo în fața fanilor din România în actuala stagiune, pentru că în perioada ultimului raliu din calendarul CNR 2017, cel de la Sibiu, juniorul NRA va participa la Raliul Spaniei, etapă din Campionatul Mondial (WRC).
În cazul lui Tempestini vom avea parte și de două noutăți la Iași. În primul rând, pentru că Marc Banca încă se recuperează după o problemă medicală, Simone va face echipă cu navigatorul italian Daniele Mangiarotti. Apoi, automobilul cu care vor concura cei doi va fi un Peugeot 208 T16, o prezență mai rară pe probele din România.
Sub culorile NRA vor mai evolua alte patru echipaje la Iași, ca o confirmare a faptului că Napoca Rally Academy este cea mai puternică grupare din 2017. De altfel și în clasamentul echipelor, avansul „verzilor” este de 41 de puncte.
Florin Tincescu și Sergiu Itu vor lua startul pe același Mitsubishi Lancer EVO IX cu care au dovedit că pot fi extrem de rapizi și vor ataca cu încredere punctele puse în joc la Clasa 3. Norbert Maior (Dacia Sandero) luptă pentru clasamentul juniorilor, iar împreună cu navigatorul său, experimentatul Dorin Pulpea, va face tot posibilul să se apropie de liderul Cupei Dacia, Mihnea Mureșan. Maior și Pulpea au avut foarte mult de pierdut în urma stupidului abandon tehnic de la ultimul raliu, de la Harghita, unde au fost forțați să se retragă pe chiar ultima probă specială (cu câteva sute de metri înainte de Sosire), după ce o planetară a cedat.
Un alt clasament în care echipajul Maior/Pulpea poate puncta este cel 2WFD (automobile cu o singură punte motoare, cea față), unde se află la egalitate, pe poziția a treia, cu un alt echipaj NRA, cel format din Mihai Manole și Florin Dorca (Peugeot 208 R2). Ei revin la start după ce la Harghita au făcut o pauză și au de apărat și poziția de lideri ai Clasei 7. Cea de-a șasea pereche ce va purta însemnele NRA va fi cea formată din Vlad Cosma și Francesca Maria Maior, la bordul unui Subaru Impreza GC8, cu care punctează în cadrul Clasei 11, una care va livra un plus de spectacol pe macadamul moldav.
Partenerii Napoca Rally Academy pentru programul 2017 din Campionatul Național de Raliuri sunt: Banca Transilvania, MaxxMotion, De’Longhi, Michelin și Primăria Cluj.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns