FB Pixelz

Simone Tempestini a câștigat etapa de viteză în coastă „Trofeul Teliu 2017”

Deși nu este disciplina sportivă în care a evoluat până acum, pilotul român Simone Tempestini a reușit să câștige etapa de viteză în coastă de la Teliu, de lângă Brașov, stabilind și recordul traseului la volanul unui vehicul Radical SR4 EVO.

Simone Tempestini, clujeanul component al echipei Napoca Rally Academy, a concurat pentru prima dată în carieră pe un vehicul construit special pentru întreceri de viteză pe circuit sau pe traseu montan. Ceea ce ar fi trebuit să fie o experiență fără presiunea rezultatului s-a transformat într-o superbă victorie pentru dublul Campion Național de raliuri al României și deținător al titlului de Campion Mondial al juniorilor în 2016 (Junior WRC).
Totul a pornit de la invitația Scuderiei Autosport Sorrento, importator oficial al producătorilor Radical și AVON în Italia, de a testa în condiții de concurs un biplace Radical SR4 EVO, unul dintre automobilele cele mai performante pentru întrecerile de tip hill climb (viteză în coastă). A urmat o singură sesiune de teste, cu doar o zi înainte de începerea formalităților oficiale pentru Trofeul Teliu, etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă al României.
Deși timpul a fost limitat, puterea de concentrare și tenacitatea juniorului Tempestini l-au ajutat să-și însușească tehnici esențiale pentru strunirea vehiculului de 450 kg și 250 CP. Pe parcursul weekend-ului competițional, Simone a reușit să obțină cel mai bun timp în 9 dintre cele 10 manșe cronometrate și, foarte important, a câștigat ambele urcări de concurs (al căror timpi se cumulează, pentru a stabili câștigătorul etapei). Momentul de cumpănă a fost reprezentat de ploaia ce a căzut între cele două manșe, care a udat traseul și a dezavantajat vehiculele cu o singură punte motoare.
Chiar și în aceste condiții, Trofeul Teliu i-a revenit lui Tempestini în 2017, un rezultat care a luat prin surprindere, între cei peste 70 de piloți aliniați la startul concursului aflându-se competitori cu foarte multă experiență în această ramură a automobilismului sportiv. Pe lângă frumoasa victorie de etapă, Simone a reușit să stabilească și un nou record al traseului de lângă Brașov (cu o lungime de 3,55 km), oprind cronometrul la 1 minut, 36 de secunde și 200 miimi de secundă.
„A fost o experiență specială, care mi-a plăcut foarte mult. Nu am făcut un scop din a câștiga, pentru că mi-am dorit în primul rând să mă simt bine la volan. Dar, imediat ce am simțit că există o conexiune cu Radical-ul, am mers cât am putut de tare, fără a-mi asuma riscuri inutile și am reușit victoria. În plus, m-am distrat pe cinste. Îi mulțumesc lui Tonino Desposito și celor de la Autosport Sorrento pentru că mi-au oferit posibilitatea să pilotez un vehicul de top, le mulțumesc lui Lucian și lui Viktor Ștefan pentru că m-au găzduit pe circuitul de la Târgu Secuiesc pentru teste, celor din staff-ul NRA pentru suport și tuturor celor care m-au susținut la Teliu. Aplauzele primite m-au făcut să mă simt excelent și poate că voi repeta experiența pe viitor”, a declarat Simone Tempestini după festivitatea de premiere.
Chiar dacă Trofeul Teliu abia s-a încheiat, Simone Tempestini nu are decât două zile de pauză, pentru că de miercuri el se va afla în Iași, unde împreună cu echipa Napoca Rally Academy va lua startul la penultima etapă a Campionatului Național de Raliuri. La Raliul Iașului 2017 Simone va concura la volanul unui Peugeot 208 T16.

Partenerii lui Simone Tempestini și ai Napoca Rally Academy pentru sezonul 2017 sunt: Banca Transilvania, MaxxMotion, De’Longhi, Michelin și Primăria Cluj.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns