FB Pixelz

Programul gratuit de conducere defensivă „BeCool – Gândește înainte!” revine pentru elevii școlilor sibiene

Napoca Rally Academy în colaborare cu Ford Motor Company Fund anunță revenirea sesiunilor live ale programului “BeCool – Gândește înainte!” în Sibiu Sub umbrela Ford Driving Skills for Life, “BeCool – Gândește înainte!” oferă cursuri gratuite legate de siguranța rutieră. “BeCool – Gândește înainte!” se va desfășura cu sprijinul autorităților locale și va ajunge la aproximativ 6000 de liceeni.

Ca urmare a revenirii la normal după constrângerile impuse de pandemia de Covid-19, Napoca Rally Academy anunță revenirea live a “BeCool – Gândește înainte!”, program lansat de Ford Driving Skills for Life. Acest program este susținut de Ford Motor Company Fund, în colaborare cu partenerul internațional de finanțare GlobalGiving și va ajunge la aproximativ 6000 de liceeni din Sibiu în luna noiembrie.

“BeCool – Gândește înainte!”, își propune să atingă grupa de vârstă interesată de obținerea permisului de conducere auto. Astfel, programul este conceput special pentru educarea și conștientizarea elevilor din clasele a XI-a și a XII-a asupra riscurilor la care sunt expuși în trafic.

Cauzele principale ale producerii accidentelor în care tinerii din grupa de vârstă 18-20 ani sunt implicați sunt: nerespectarea distanței între vehicule, neacordarea de prioritate altor vehicule, viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, abateri bicicliști și circulație pe sensul opus. Aceste cauze au drept urmări decese, răniri grave și răniri ușoare.

Demarat în 2016, „BeCool- Gândește înainte!” se desfășoară cu sprijinul echipei Napoca Rally Academy, de 9 ori campioană națională de raliuri și a dus până acum la instruirea a peste 23.100 de elevi viitori șoferi din Brașov, București, Craiova și Cluj-Napoca. 

Ediția 2022 a Proiectului „BeCool – Gândește înainte!” este un proiect de tip workshop care propune elevilor sibieni din clasele a XI-a și a XII-a din toate unităţile de învăţământ liceal, sesiuni 

de formare și de informare cu privire la efectele negative ale comportamentului teribilist în trafic, cauzat și de consumul de alcool și droguri la volan, în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie și formării unui comportament responsabil pe drumurile publice. 

În perioada 14 noiembrie – 29 noiembrie, echipa Napoca Rally Academy, coordonată de Bogdan Marișca, cu sprijinul autorităților locale, va desfășura acest proiect în 34 de licee din întreg județul Sibiu unde estimăm că aproximativ 6000 de elevi vor participa la această sesiune a programului „BeCool- Gândește înainte!”, powered by Ford Driving Skills for Life.

Debbie Chennels, Ford Fund Manager, Ford Europa, a declarat: „Sunt încântată să putem oferi din nou acest program tinerilor pentru a ajuta la creșterea gradului de conștientizare cu privire la factorii cheie de risc, inclusiv gestionarea vitezei si a spațiului, distragerea atenției, recunoașterea pericolelor la volan și condusul sub influența substanțelor interzise. Sperăm că acest curs va inspira tinerii aduți să ia decizii responsabile în trafic și să devină ambasadori ai siguranței rutiere”.

“Ne bucurăm că proiectul “BeCool – gândește înainte!” ajunge la Sibiu. Acest proiect are menirea de a ajuta elevii claselor a XI-a si a XII-a, viitori posesori de permis auto, să se pregatească pentru a avea o conduită responsabilă în trafic. Avem posibilitatea de a începe educația rutieră în școală prin a-i informa pe elevi despre pericolele pe care le pot întâmpina în trafic, atât la volan, cât și în calitate de pasageri, lucru care ar trebui să ajute la scaderea accidentelor pentru această categorie de vârstă”, a precizat  Daniela Muntean – inspector școlar pentru activități extrașcolare din cadrul InspectoratuluiȘcolar Județean Sibiu.

“Nu teribilism la volan, nu alcool, nu substanţe interzise, în trafic şi în viaţă, în general! Acesta este mesajul pe care vrem să îl transmitem elevilor în cadrul unui workshop de aproximativ două ore. Mă bucură faptul că adolescenţii cu care am interacţionat până acum au fost mult mai atenţi şi mai receptivi decât ne așteptam și feedback-urile pe care le avem sunt foarte pozitive, lucru care ne motivează să încercăm să facem cât mai multe astfel de acţiuni în cadrul acestui proiect”, a declarat pilotul Napoca Rally Academy, Bogdan Marişca, în calitate de coordonator al proiectului „BeCool – Gândeşte înainte!”.

Programul „BeCool- Gândește înainte” este implementat cu ajutorul Motorhome NapocaRally Team, Inspectoratul Școlar al Județului Sibiu, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu, Direcția Națională de Probațiune, Agenția Națională Antidrog, Asociația Internațională a Polițiștilor- Regiunea Sibiu, Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, Casa de Cultură Cisnadie, Casa de Cultură „Ilarion Cocișiu” Agnita, Primăria Orașului Avrig, Primăria Municipiului Mediaș.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns