FB Pixelz

Simone Tempestini și Sergiu Itu iau startul la Rally Fafe din Portugalia

Rally Serras de Fafe e Felgueiras este o provocare mai mult mondială decât europeană pentru Simone Tempestini și Sergiu Itu. O listă de start stelară a fost confirmată pentru prima etapă din Campionatul European de Raliuri 2023 din Portugalia.

Simone și Sergiu sunt în Portugalia de marți seară, să pregătească prima etapă de Campionatul European de Raliuri.  Miercuri au avut o sesiune de teste pregătitoare, în care au înfruntat deja ceea ce pare că va a fi provocarea cea mai mare a raliului – o ploaie neîntreruptă  care afectează suprafața de obicei nisipoasă a probelor din Portugalia, făcând ca traseul să devină o pistă de patinaj pe noroi. Vremea sa anunță incredibil de provocatoare în continuare, cu ploi insistente și abundente care persistă în zonele unde se desfășoară raliul.

Vineri la 13.30 (ora României) concurenții vor începe raliul cu free-practice și la 15.30  vor avea proba de calificare, care va decide poziția de start pentru raliu. Seara, la 23.05  ora României, în direct pe canalul de stream Rally TV All Live, va începe competiția propriu zisă, cu superspeciala din centrul orașului Fafe.

Sâmbătă și Duminică vor fi 16 probe speciale pe cunoscutele dealuri care au făcut istorie în mondialele de raliu. Aproape 180 de kilometri de probe pe care, probabil, sa va declanșa o luptă spectaculoasă între cei 14 campioni prezenți la start. Piloți din WRC, WRC 2, campionul en titre din ERC,  campioni naționali din Austria, Franța, Finlandia, Italia, Irlanda, Polonia, Ungaria, România, Noua Zeelandă sa vor întrece pentru prima etapă din 2023 din Campionatul European de Raliuri.

Simone Tempestini: “Începem sezonul competițional cu una dintre cursele noastre preferate. Ne bucurăm că avem posibilitatea să luăm startul la prima etapă din Campionatul European. Rally Fafe este un raliu pe care îl cunoastem, am fost de multe ori aici, probele sunt pe placul nostru, însă condițiile vor fi cu siguranță insidioase. Este foarte frumos pentru noi să putem participa intr-o competiție atât de disputată, sunt foarte mulți piloți buni din multe țări, iar noi vom încerca să reprezentăm România cat mai bine”.

Partenerii care îl susțin pe Simone Tempestini în Campionatul European de Raliuri sunt : OMV, Banca Transilvania, Rombat, De Longhi, Compexit Group, Westaco, The Training Hub, Primăria Cluj, Visit Cluj.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns