FB Pixelz

NRA se prezintă la Harghita Rally în formulă restrânsă

Echipa Napoca Raly Academy va participa în formulă restrânsă la etapa de la Harghita care va avea loc în perioada 7-8 mai. Marii absenți vor fi campionul en titre Simone Tempestini și liderul de la 2 roți motrice, Norbert Maior.

Componența echipei NRA la Harghita Rally: Bogdan Marișca cu Sergiu Itu pe Ford Fiesta R5, Victor Supuran cu Sebastian Itu pe Dacia Sandero, Ciprian Lupu, singurul pilot român în scaun cu rotile cu Andrei Pintilii pe Citroen C2 la clasa 12 și Ioan Mihuț cu Laurențiu Mandu cu Subaru la clasa 11.  

Marco Tempestini: “Harghita este un raliu care ne amintește mereu de rezultatele frumoase și la individual, dar și ca echipă. Ne plac probele, ne place atmosfera și organizarea, dar din păcate, din cauza alegerii “bizare” a Federației Române de Automobilism Sportiv cu formatul campionatului cu 11 raliuri din care poți să punctezi la 7, suntem constrânși să facem alegeri dureroase.  Iată că 2 din 3 echipaje de la vârf vor absenta la Harghita. Cine a gândit acest format, care la prima vedere este construit pentru a mări veniturile federației din taxele de la organizatori și în nici un caz pentru creșterea spectacolului și a competiției sportive, trebuie să își asume că mai multe raliuri nu vor avea parte de participanți importanți și vor lipsi duelurile frumoase. ”

”Noi trebuie să maximizăm folosirea resursele noastre și pe lângă continuarea tradiției de a  câștiga în CNRB avem o prioritate și credem noi, o responsabilitate, față de motorsportul din România să încercăm să susținem proiectele internaționale ale lui Simone și Norbert. Sperăm că și echipa NRA de la Harghita sa va descurca bine și sâmbătă  vom avea ce sa sărbătorim”, a mai spus Managerul echipei NRA. 

Bogdan Marișca – schimb de generații de copiloți 

Bogdan Marișca: „Cum formatul acestui campionat nu este cel mai prietenos pentru unii dintre noi, din respect pentru partenerii noștri și pentru fani, noi, la NRA, am hotărât să facem în așa fel încât să fim prezenți la start la cât mai multe raliuri. Vom alterna participările și vom face în așa fel încât echipa să fie mereu solidă, iar resursele să fie folosite cât mai bine. Îmi place foarte mult Raliul Harghitei, unde am și obținut prima victorie din carieră în 2001 și unde am avut și alte rezultate bune.  Mă simt extraordinar ori de câte ori vin aici. Am alături de mine un alt Itu – de această dată pe Sergiu Itu. Mă bucur să am ocazia să merg și alături de fiu și sper să ne iasă o figură frumoasă. ” 

Victor Supuran: “La această etapă scopul meu este același ca de fiecare dată, și anume să termin împreună cu Sebi cât mai sus in cadrul Cupei Dacia și să acumulez cât mai multă experiență. Stiu că am ce învața de la un copilot ca Sebastian Itu, căruia vreau sa îi mulțumesc încă o data pentru faptul că a fost dispus să fie alături de mine la acest raliu.”

Ciprian Lupu: “Suntem nerăbdători să participăm la Raliul Harghitei, mai ales că anul trecut am reușit doar o zi pe probe. Relația care se consolidează cu Andrei, copilotul meu, este de bun augur și vom încerca să mărim ritmul la acest raliu. Va fi o lună foarte aglomerată pentru mine, cu participări la competiții în fiecare weekend, ceea ce mă bucură și mă motivează. ”

Partenerii echipei NRA în 2021 sunt  Banca Transilvania, OMV, De Longhi, Joie Baby România, Castrol România și FoodPanda.

Raliul Harghitei se desfășoară vineri și sâmbătă (7-8 mai) pe asfalt, pe o distanță de 398,55 kilometri, dintre care 112,6  kilometri de 12 probe speciale (Liban, Bucin, Lueta, Crăciunel, Mărtiniș). 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns