FB Pixelz

După 20 de ani de la prima victorie din carieră, Bogdan Marișca a câștigat Raliul Harghitei

Bogdan Marișca este la a cincea victorie la Harghita. Pilotul NRA a câștigat prima oară acest raliu acum 20 de ani

Bogdan Marișca alături de copilotul Sergiu Itu au câștigat Raliul Harghitei, a treia etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano. Raliul s-a desfășurat pe asfalt în perioada 7-8 mai, în zona Harghita – Odorheiu Secuiesc pe o distanță de 398,55 kilometri, dintre care 112,6  kilometri pe 12 probe speciale

Bogdan Marișca cu Sergiu Itu, pe un superb Ford Fiesta R5, au preluat conducerea cursei încă din prima zi a raliului, câștigând în final 6 din cele 12 probe.  Echipajul NRA a câștigat cursa cu 1.06,8 minute înaintea echipajului maghiar Botka-Kerek, veniți pe locul doi. 

Acum 20 de ani Bogdan Marișca câștiga pentru prima oară Raliul Harghitei, iar de atunci victoriile s-au adunat și acum a câștigat pentru a cincea oară. Practic, după 20 de ani de la prima cursă câștigată în carieră,  Bogdan Marișca demonstrează din nou că pasiunea și munca fac din raliuri un sport care oferă o carieră longevivă și performantă. 

Bogdan Marișca: „A fost o cursă un pic atipică pentru că a lipsit o parte din concurența importantă – mă refer la Simone Tempestini, Sebi Barbu, Adi Răspopa, Giri nu a fost refăcut. Astfel, a fost o presiune să terminăm cursa fără să greșim. Traseul nu ne-a ajutat pentru că și vineri și sâmbătă am avut ploaie, iar alegerea cauciucuilor a fost importantă și a trebuit să găsim formula corectă și să adaptăm ritmul la ceea ce aveam de făcut. A fost prima cursă cu Sergiu Itu și a trebuit să depășim bariera acomodării, dar ne-am atins obiectivele. Am venit la acest raliu ca echipaj și cu echipa noastră, Napoca Rally Academy, tocmai cu scopul de a ne respecta partenerii și fanii și să încercăm să fim prezenți la cât mai multe etape. Cum am mai spus, vrem ca NRA să fie în continuare un reper în motorsportul românesc și să facem cât mai multe pentru acest sport. Sunt mulțumit de mașină, de cauciucuri, de Sergiu, așa că am avut un weekend bun, chiar dacă destul de stresant.  ” 

Marco Tempestini, Managerul echipei Napoca Rally Academy: “Harghita s-a dovedit încă o data a fi un raliu bun pentru noi, Bogdan și Sergiu și-au făcut treaba foarte bine și au câștigat. Bogdan conduce acum în Campionatul pe Asfalt și continuă în lupta pentru titlul absolut. Toate celelalte echipaje NRA prezente la Harghita, din păcate, au ieșit din cursă chiar din prima zi și doar Ciprian Lupu a mers în super rally sâmbătă. Astfel, echipa a fost reprezentată de Bogdan Marișca cu Sergiu Itu și Ciprian Lupu cu Andrei Pintilii. Pot spune că avem paharul doar pe jumătate plin de această dată, dar suntem optimiști și ne pregătim deja pentru următorul raliu.”

Ciprian Lupu: “A fost un raliu greu de gestionat din punct de vedere psihologic. Am ajuns la Harghita cu un moral foarte bun. După doua ture de shakedown s-a defectat cutia de viteze si nu am putut lua startul în prima zi. Am mers în Brașov pentru a aduce piesele necesare și am luat startul a doua zi. Nici așa nu a fost totul roz pentru că am tot avut parte de probleme tehnice, însă am terminat cu bine si cred eu, atunci când mașina a funcționat am avut un ritm bun. Mă bucur mult pentru Bogdan si Sergiu, ei au dus greul pentru echipă. Însă și eu și Andrei suntem fericiți ca am adus niște puncte importante echipei.”

Partenerii echipei NRA în 2021 sunt  Banca Transilvania, OMV, De Longhi, Joie Baby România, Castrol România și foodpanda.

Foto Attila Szabo, Mihai Stetcu, Flavius Croitoriu 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns