FB Pixelz

NRA, „salvată” de juniori la Sibiu!

Etapa din acest an a Raliului Sibiului a fost una cu probleme pentru Napoca Rally Academy. Pentru liderul la zi din clasamentul general, Simone Tempestini, cursa s-a încheiat încă de pe prima probă în urma unei ieşiri în decor. Sorţii nu au fost mult mai prietenoşi nici cu echipajul Bogdan Marişca / Sebastian Itu, nevoit să abandoneze în a doua zi de concurs din cauza unei probleme tehnice. În schimb, juniorii NRA au dat dovadă de multă maturitate şi au obţinute rezultate care menţin echipa clujeană, confortabil, în fotoliul de lider al clasamentului. „Raliul Sibiului nu a fost nici de această dată prietenos cu noi. Din păcate situaţiile neplăcute fac parte din motorsport şi pot apărea în orice moment. Sunt încă o dată mândru de prestaţia juniorilor, care după abandonurile vârfurilor noastre de lancie, Simone şi Bogdan, şi-au continuat parcursul fără a resimţi o presiune suplimentară, au menţinut ritmul bun şi au adus puncte importante în lupta pe echipe. Mergem în vacanţă liniştiţi, din postura de lideri, şi apoi ne vom pregăti pentru etapa de la Iaşi, una dintre preferatele noastre”, a subliniat Marco Tempestini, team managerul NRA.

           Fraţii Maior, Norbert şi Francesca, au încheiat Raliul Sibiului pe prima poziţie la clasa RC5 şi pe poziţia secundă în clasamentul juniorilor. „Raliul Sibiului pentru noi, ca echipaj, a decurs conform planului. Am fost feriţi de probleme şi de această dată şi suntem bucuroşi că ne-am îndeplinit obiectivul, o nouă victorie la clasa noastră. Punctele de la Sibiu ne consolidează locul în clasament, dar trebuie să rămânem concentraţi până la final pentru a încheia campionatul aşa cum ne dorim, atât la juniori, cât şi la clasă”, a declarat Norbert Maior, care sâmbătă a împlinit 21 de ani.

          Pe Mihnea Mureşan şi Marc Banca, o penalizare de 30 de secunde i-au costat victoria la două roţi motrice şi la clasa RC4, dar au urcat totuşi pe podium, pe locul trei, respectiv doi. „Raliurile nu se câştigă sau se pierd întotdeauna pe probe. Odată cu etapa de la Sibiu am acumulat experienţă importantă pe asfalt cu Peugeot-ul, iar lecţii de viaţă precum aceasta pe care am primit-o nu fac decât să ne întărească şi să ne determine să ne întoarcem mai bine pregătiţi din toate punctele de vedere”, a menţionat Mihnea Mureşan. La Sibiu, în cadrul Cupei Dacia, echipajul Andrei Mitre / Robert Maior s-a clasat pe locul trei.

          Campionatul Naţional de Raliuri continuă cu etapa a şasea, Raliul Iaşiului, în perioada 6-7 septembrie.  

          Partenerii Napoca Rally Academy sunt Banca Transilvania, OMV MaxxMotion, De Longhi, Leaseplan, P1, Visit Cluj-Napoca, Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean Cluj şi Europa FM.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns