FB Pixelz

Final de sezon CNRB2021 pentru Napoca Rally Academy

Bogdan Marișca este campion pe asfalt în 2021. Simone Tempestini are al șaselea titlu național. Echipa Napoca Rally Academy încheie acest sezon cu 5 titluri naționale în Campionatul Național de Raliuri.

Echipa Napoca Rally Academy a câștigat încă 2 titluri după participarea la Raliul Bucovinei în acest weekend. După Simone Tempestini, campion al României pentru a șasea oară, Victor Supuran câștigător la Cupa Dacia si titlul la echipe, Bogdan Marișca și-a adjudecat titlul de campion national în Campionatul de Raliuri pe asfalt, iar Ciprian Lupu, singurul pilot în scaun cu rotile din România, a câștigat titlul la Debutanți . 

Raliul Bucovinei s-a desfășurat în zona Câmpulung Moldovenesc și după mai bine de 30 de ani de la ultima ediție, i-a adus lui Bogdan Marișca titlul de campion pe asfalt, după ce s-a situat pe locul 2 , cu o cursă foarte disputată cu Sebastian Barbu. Ciprian Lupu și Andrei Pintilii au reușit să devină campioni naționali la Debutanți, performanța lui Ciprian fiind una deosebită, el concurând pe o mașină de raliuri special setată pentru persoane cu dizabilități. 

Cele 2 echipaje NRA completează astfel performanțele celei mai bune echipe de raliuri din România , care deține și în acest an titlul absolut prin Simone Tempestini, la al șaselea titlu în România. De asemenea, Victor Supuran și Mihai Supuran, sunt campioni la Cupa Dacia

Pe plan internațional, 2021 a adus echipei NRA 2 victorii pe probă la general în ERC (Campionatul European de Raliuri) și mai mulți timpi în top 5 pentru Simone Tempestini și 1 victorie pe probă la ERC3 Junior și 2 podiumuri la general cu Norbert Maior și Francesca Maior. 

Bogdan Marișca: “La Raliul Bucovinei a fost o cursă dificilă, așa cum am anticipat, cu diferențe de aderență și probe noi, am plecat pe -3 grade și am terminat la 15 grade. Îi felicităm pe Sebi (Barbu) și Bogdan Iancu pentru victoria din Bucuvina, îi felicităm pe toți cei care au participat în acest campionat nefiresc de lung. Ne bucurăm că ne-am atins obiectivele din acest an – Simone Tempestini și Sergiu Itu din nou campioni, Victor Supuran la Cupa Dacia, și mai ales Ciprian Lupu la Debutanți. Clar, suntem foarte fericiți și le mulțumim tuturor pentru sprijin.”

Marco Tempestini, team manager NRA: “2021 a fost un an foarte greu din multe puncte de vedere și un an în care ne-am dat seama că valorile sportive sunt puse in plan secund, de multe ori. Vreau să le  mulțumesc partenerilor noștri, de tradiție, dar și celor noi care ni s-au alăturat în 2021, pentru că ne-au permis încă un an de înaltă performanță, în România și în Europa. Trebuie să mărturisesc că victoriile noastre, pentru noi, nu sunt doar recorduri de doborât, sunt emoții trăite împreună, sunt fructul muncii fiecăruia dintre noi, implicați în fenomenul NRA și suntem foarte mândri de ce am făcut și în 2021.

Am văzut și anul aceasta mult mai mulți fani pe probe, sper că Federația își va da seama că trebuie sa creștem încă în calitate evenimentele, ca raliurile să poată reveni la ce erau în ani 90 pentru România, ca audiență. Sportul nostru furnizează niște trăiri și emoții, când participi live la el, adică fanul merge pe probă, sa “trăiască” fenomenul, iar prin live-urile și aplicații este tot timpul conectat cu întregul eveniment. Calitatea trebuie sa aibă câștig în fața cantității, asta se vede in toate sporturile de performanță, care încearcă o spectacularizare, dar și mai mult în motorsport. Dacă nu ieșim din abordarea “populistă” să nu “supărăm” pe nimeni, si să reușim sa avem niște evenimente mari, cu 120-150 de masini, sa atragă pasionați din toată țara la ele, cred că alte discipline ne-o vor lua înainte. Ne vom lua timp să pregătim 2022 si să decidem care va fi strategia noastră ca să continuăm să le aducem partenerilor noștri si susținătorilor cât mai multe satisfacții si rezultate. În continuare suntem mândri de “școala” NRA pentru că si în 2021 a adus performanță la toate nivelele. Să ne vedem cu bine si sănătoși în 2022!”

Ciprian Lupu: “Suntem foarte fericiti pentru că am obținut titlul de campioni la Debutanti. Am muncit foarte mult pentru asta și in egală măsură am avut și noroc, dar și ghinion anul acesta.Nu  cred că aș fi putut reuși performanța aceasta fără sprijinul NRA și al partenerilor. Ne bucurăm și de rezultatele colegilor și a echipei și cred că am reușit să “scriem” încă o pagină în istoria motorsportului românesc.”

Partenerii echipei NRA în 2021 sunt  Banca Transilvania, OMV, De Longhi, Joie Baby România, Castrol România, foodpanda, Consiliul Local și Primăria Cluj-Napoca.

Credite foto Attila Szabo, Flavius Croitoriu, Mihai Stetcu 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns