FB Pixelz

Cursurile de conducere preventivă „BeCool- Gândește înainte!” se reiau pentru elevii liceelor din Cluj-Napoca

„BeCool- Gândește înainte!” este un proiect de tip workshop ce are ca scop educarea și conștientizarea de către elevii din clasele a XI-a şi a XII-a a riscurilor la care se expun în trafic în cazul în care nu respectă regulile de siguranţă rutieră.

„BeCool- Gândește înainte!” este un proiect de tip workshop ce are ca scop educarea și conștientizarea de către elevii din clasele a XI-a şi a XII-a a riscurilor la care se expun în trafic în cazul în care nu respectă regulile de siguranţă rutieră. „BeCool- Gândește înainte!” a fost lansat în 2015 și datorită strânsei colaborări dintre Napoca Rally Academy, Ford Motor Company Fund și autoritățile locale, peste 20.000 de liceeni din Brașov, București, Craiova și Cluj au beneficiat de acest program. 

Programul  este implementat în România prin sprijinul Ford Motor Company Fund, latura filantropică a companiei Ford și cu ajutorul echipei campioană națională de raliuri din ultimii 7 ani – Napoca Rally Academy. Misiunea Ford Fund este de a consolida și de a ajuta la îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale. Lucrând cu dealeri și cu parteneri non-profit din 63 de țări, Ford Fund ofera acces la oportunități și resurse care ajută oamenii să-și atingă potențialul real. Începând cu 1949, Ford Fund a investit peste 2 miliarde de dolari în programe care care susțin educația, promovează conducerea în condiții de siguranță, transformă viața comunităților și încurajează voluntariatul angajaților. Pentru mai multe informații, vizitați www.fordfund.org sau urmăriți @FordFund pe Facebook, Instagram și Twitter.

Cauzele principale ale producerii accidentelor în care tinerii din grupa de vârstă 18-20 ani au fost implicați au fost: nerespectarea distanței corespunzătoare dintre vehicule, neacordarea de prioritate către alte vehicule, viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, abateri ale bicicliștilor și circulația pe sensul opus și au avut drept urmări: decese, răniri grave și răni ușoare.

Bogdan Marișca, instructor coordonator Ford Driving Skills for Life a declarat: „BeCool-Gândește înainte!” are menirea de a aduce în prim plan subiecte extrem de actuale în rândul tinerei generații. Este vorba despre teribilismul la volan sau folosirea telefonului mobil la volan și nu în ultimul rând, ba dimpotrivă, ce riscuri presupune consumul de alcool sau mai rău, de droguri la volan. Vor mai fi atinse subiecte actuale cum ar fi folosirea trotinetei electrice sau a bicicletelor în trafic. Este un lucru extraordinar că putem continua acest proiect la Cluj pentru altă generație de tineri. Doresc să mulțumesc pe această cale Ford Motor Company Fund pentru încrederea acordată, precum și autorităților locale pentru sprijin în desfășurare.

Debbie Chennells, Ford Fund Manager, Ford Europa: “Sunt încântată să putem oferi acest program tinerilor și să-i ajutăm să conștientizeze anumiți factori de risc la care se expun în trafic, cum ar fi gestionarea vitezei și a spațiului, distragerea atenției, recunoasterea pericolelor la volan și condusul sub influența substanțelor interzise. Sperăm ca acest curs să inspire adulții tineri în a lua decizii responsabile în trafic și să devină chiar ei ambasadori ai siguranței rutiere”. 

„Ne onorează să putem continua colaborarea cu  reprezentanții Napoca Rally Academy și să demarăm o nouă ediție a proiectului BeCool-Gândește înainte! Avem convingerea că activitățile deosebit de atractive desfășurate în liceele clujene vor avea impact asupra elevilor din clasele terminale, care au permis de conducere sau se pregătesc să îl obțină și că vor contribui semnificativ la adoptarea unei conduite responsabile în trafic, pentru prevenirea riscului de accidente rutiere” a precizat Marinela Marc, inspector școlar general al InspectoratuluiȘcolar Județean Cluj

“BeCool- Gândește înainte!” se va desfășura cu sprjinul autorităților locale în perioada 10-25 noiembrie 2021 și va ajunge în 50 de licee din judetul Cluj la aproximativ 5000 de elevi.

Datorită condițiilor impuse de COVID 19, metoda de predare a cursului în acest an va fi online, însă lista de participanți cărora ne adresăm ramâne neschimbată. 

Programul „BeCool- Gândește înainte!” este implementat cu ajutorul Inspectoratului Școlar Județean Cluj, a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj, a Inspectoratului de Poliție Județean Clujși a Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Cluj.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns