FB Pixelz

Victorie pentru Bogdan Marisca si NRA Raliul Clujului 2021

Bogdan Marișca a câștigat Raliul Clujului. Victor Supuran a ieșit Campion la Cupa Dacia. Echipa Napoca Rally Academy ia titlul după raliul de acasă.

Bogdan Marișca și Sebastian Itu au câștigat Raliul Clujului, după ce și-au adjudecat 5 din cele 6 probe de asfalt ale raliului, desfășurat sâmbătă și duminică. 

Toată echipa NRA a avut o cursă foarte bună, care a adus și titlul la echipe. Cu Victor Supuran Campion la Cupa Dacia după acest raliu, în acest moment Napoca Rally Academy are deja 3 titluri – clasament general, echipe și Cupa Dacia. 

La Raliul Clujului, Napoca Rally Academy a avut rezultate foarte bune cu toate echipajele: Bogdan Marișca cu Sebastian Itu pe Ford Fiesta R5, învingători,  Norbert Maior și Alexandra Gogonetu cu Citroen DS3 au venit pe locul 1 la 2 roți motrice și pe locul 4 la general. Victor Supuran cu Mihai Supuran pe Dacia Sandero au luat locul 2 la acest raliu, iar Ioan Mihuț cu Laurențiu Mandu pe Ford Fiesta R5 au scos al șaselea timp la general. Ciprian Lupu cu Miță Lăzărescu pe Citroen C2 au câștigat argintul la Debutanți. 

Bogdan Marișca se luptă pentru titlul din Campionatului Național de Raliuri pe asfalt, iar după victoria de la Cluj-Napoca se află în fața lui Sebastian Barbu. Lupta de la Cluj s-a dat în special pentru acest titlu, în condițiile în care Simone Tempestini, absent de la acest raliu, este deja pentru a șasea oară, Campion al României. 

În prima zi de raliu au fost 2 probe pe Făget, iar la a doua trecere Bogdan a pierdut 5,6 secunde, dar ziua de duminică i-a adus restul de 4 probe câștigate, inclusiv ultima, care a fost și power stage. Practic, Bogdan a dominat cursa de la Cluj și a ajuns la a șasea victorie acasă din cele 32 de participări, după cele din 2005, 2007, 2009, 2010 și 2017.

Bogdan Marișca: “Suntem mulțumiți că am cîștigat raliul nostru de casă și că ne-am atins obiectivele și îi felicităm pe adversarii noștri. Nu am avut un început foarte bun, dar ne-am concentrat a doua zi și am reușit să avem un ritm foarte bun. Munca echipei a dus ca NRA să treacă în frunte la echipe, iar pentru noi rămâne să vedem ce se va întâmpla la Raliul Bucovinei, dacă se va ține. Este un campionat lung și am înceract să ne împărțim participările cu Simone în așa fel încât să asigurăm o prezența constantă atât pentru parteneri, cât și pentru fani, cărora le mulțumim de fiecare dată.”

Marco Tempestini: “Clujul a fost cum ne-am așteptat. Victoria lui Bogdan îl apropie mai mult de primul titlu pe asfalt din istoria campionatelor de raliu FRAS, iar la Raliul Bucovinei va trebui să adăugăm niște puncte ca să putem să fim siguri că și Bogdan, lângă Simone, va a fi campion național. Cu prestația la înălțime la clasa lui, Norbert a transformat o acțiune de PR în o victorie spectaculoasa la 2 roți motrice și un loc 4 la general. Dentistul nostru, Ioan Mihuț a fost foarte rapid și a avut un ritm bun, iar Victor a defilat pe probe, cu titlul Cupei Dacia în buzunar, după punctele bonus primite cu startul de la Cluj. Ciprian s-a descurcat bine pe probele rapide din Cluj și cu locul 2 la Debutanți a dus lupta finală pentru titlu la Suceava. Așa că, ne vedem la Raliul Bucovinei.”

Victor Supuran: “Suntem fericiți că am terminat cu bine încă un raliu și mulțumiți cu rezultatul obținut, în urma căruia am devenit campioni în cadrul Cupei Dacia. A fost un raliu în care obiectivele au fost atinse și de aceea vrem să mulțumim echipei pentru sprijinul acordat, băieților de la H Motorsport, familiei și tutror celor care ne-au înurajat în acest sezon. „

Norbert Maior: „A fost un raliu altfel pentru mine, cu Alexandra Gogonetu în dreapta . O provocare s-a transformat într-un rezultat foarte bun, cu victorie la 2 roți motrice și un loc 4 la general care ne-a adus o mare bucurie. Faptul că am adus puncte importante echipei și că ne-am și distrat ne arată că atunci când vrei să faci ceva diferit, tot pasiunea și determinarea sunt cele care contează. ”

Ciprian Lupu: “Sunt foarte bucuros de rezultatele obținute la Raliul Clujului, ne-am extins puțin avansul în campionat. Vom începe  zilele acestea pregătirea pentru Raliul Bucovinei, de unde sperăm să ne întoarcem Campioni Naționali la Debutanți.  Multumim partenerilor noștri și tuturor susținătorilor!”

Ioan Mihuț: “Un raliu cu o mașină R5 este un vis pe care amândoi am reusit să îl transformăm în realitate! A fost o cursă în care ne-am acomodat treptat cu mașina, am încercat să o ințelegem și să creștem treptat ritmul pe probe, fără să ne asumăm riscuri inutile. Ne bucurăm pentru rezultatul final și pentru punctele aduse echipei.” 

Partenerii echipei NRA în 2021 sunt  Banca Transilvania, OMV, De Longhi, Joie Baby România, Castrol România, foodpanda, Consiliul Local și Primăria Cluj-Napoca.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns