FB Pixelz

Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg!

Echipajul clujean Bogdan Marişca / Sebastian Itu nu a fost ocolit de probleme nici în a doua etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop, Raliul Aradului, pe care l-a încheiat pe locul 6. Dacă în runda inaugurală, la Piteşti, cei doi au fost nevoiţi să abandoneze din cauza a două pene în prima zi de concurs, la Arad cauze similare i-au scos din lupta pentru podium. Mai exact, pe PS3, când în clasamentul intermediar Marişca şi Itu se aflau pe locul 2, o pană i-a făcut să piardă secunde bune şi implicit locul pe podium la finalul zilei. Din păcate, a doua zi, în chiar prima probă, PS5, maşina celor doi piloţi Napoca Rally Academy a lovit un bolovan, ceea ce a dus la o nouă pană şi i-a scos practic din lupta pentru medalii. „Un raliu dificil în primul rând din cauza condiţiilor meteo care au făcut ca traseul să fie foarte alunecos, a fost mult noroi. Pe primele două probe am avut un ritm decent şi eram pe locul doi, dar pe proba a treia am făcut o pană de cauciuc pe stânga faţă, am continuat pe pană şi am pierdut un minut. Am căzut de pe locul doi pe locul cinci. Aşa am terminat prima zi. A doua zi am încercat să mergem cât putem de bine, să recuperăm ceva din timpul pierdut, dar pe prima probă de sâmbătă am mai făcut o pană, am atins cu flancul cauciucului un bolovan. Ne-am oprit să schimbăm roata, într-o zonă foarte îngustă, cu mult noroi. Ne-a luat vreo cinci minute, am pierdut foarte mult timp, ceea ce ne-a scos din top 20. Apoi am încercat să protejăm maşina şi să urcăm cât de mult în clasament. Am venit pe şase la final, nu suntem supăraţi, dar speram să facem mai mult”, a declarat Bogdan Marişca.

Din dreapta lui Bogdan, Sebastian Itu încearcă să rămână pozitiv şi după această a doua etapă din circuit şi scoate în evidenţă rezultatele colegilor care au făcut posibilă victoria echipei clujene Napoca Rally Academy şi la acest raliu. „Etapa de la Arad, ca şi cea de la Piteşti, a rămas sub semnul hazardului şi al norocului. Nici măcar nu am avut şansa de a avea şanse să ne batem pentru podium. Ritmul pe care l-am avut nu a fost deloc rău, dar cele două pene ne-au scos clar din luptă. Mă bucur în schimb pentru Simone şi Sergiu, care au predat o lecţie de pilotaj la Arad, o lecţie de pilotaj pentru toată lumea. Mă bucură evoluţia celor doi copii, Norbert şi Mihnea, în consecinţă munca tuturor a făcut ca NRA să încheie şi acest raliu pe prima poziţie”, a menţionat Sebi Itu. 

Echipajul Bogdan Marişca – Sebastian Itu este susţinut în sezonul 2019 de Banca Transilvania, OMV MaxxMotion, Telekom, Ford, NTT Data, DeLonghi, Primăria Cluj, Visit Cluj, Leaseplan, P1, Europa FM. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns