FB Pixelz

Simone Tempestini, din Portugalia în Sardinia pentru o nouă rundă din WRC

Weekendul acesta, la mai puțin de două săptămâni după Raliul Portugaliei, Simone Tempestini și Sergiu Itu concurează în Raliul Italiei – Sardinia (14 – 16 iunie), cea de a treia etapă din programul pe care îl au anul acesta în Campionatul Mondial de Raliu –  WRC2. 

Macadamul dur, din nordul Portugaliei, s-a dovedit a fi o provocare trecută cu brio de echipajul Napoca Rally Academy, în pofida celor două pene care au făcut ca cei doi să piardă timp prețios. În final, s-au clasat pe locul 10, punctând astfel prima dată în acest sezon.

De la săritoarea Fafe, cea în jurul căreia se adună zeci de mii de spectatori în timpul Raliului Portugaliei, Simone și Sergiu trec la Micky’s Jump, un alt loc emblematic din calendarul WRC. Raliul din Sardinia are anul acesta incluse 19 probe speciale, care măsoară în total 310,52 km, iar pe Micky’s Jump (proba Monte Lerno, 28,03 km) se va evolua sâmbătă, fiind programate două treceri. 

Se anunță un raliu foarte dificil, macadamul de pe insulă fiind unul dur, cu multe locuri nisipoase, pietre, rădăcini și drumuri extrem de sinuoase. În plus, temperatura aerului va depăși 30 de grade Celsius în unele zone ale traseului, așa că pneurile și mașinile vor avea o viață grea, iar Simone și Sergiu vor fi nevoiți să acorde o atenție aparte hidratării. Chiar dacă au mai concurat și anul trecut în Sardinia, cei doi nu au multă experiență pe traseul din Mediterană. În 2018, au fost nevoiți să se retragă din raliu, în urma unor probleme tehnice, iar ediția trecută a fost una total atipică din pricina ploilor care au făcut traseul foarte alunecos.

Simone Tempestini #50:„Anul trecut Raliul Sardiniei a fost aproape la fel de dur ca Portugalia. La shakedown am făcut câteva ajustări la setările mașini, să fim mai pregătiți și mai rapizi în secțiunile dure, dar asta nu ne ajută în restul raliului. Este un compromis greu de găsit, dar avem de învățat și vom încerca să creștem ritmul.”

După Sardinia, Simone și Sergiu se vor pregăti pentru Raliul Harghitei 12 -13 iulie.

Rezultatele complete de la WRC Rally Italia Sardegna sunt disponibile accesând: https://www.wrc.com/en/wrc/livetiming/page/4175–-.html

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns