FB Pixelz

Simone Tempestini pierde poziția de lider, dar a revine în lupta pentru victorie în Raliul Portugaliei

Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini au început ziua de sâmbătă din Raliul Portugaliei în postura de lideri în Junior WRC, cu un avans de 17,1 secunde față de Martin Koci. O problemă la sistemul de frânare a retrogradat echipajul NRA până pe locul 3, dar în urma unei evoluții excelente acesta a revenit în lupta pentru victorie în competiția juniorilor.

Ziua de sâmbătă a început foarte prost pentru Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini. Echipajul Napoca Rally Aademy se afla pe prima poziție, cu un avans de 17,1 secunde față de Martin Koci, și era pregătit să se lupte pentru victorie în Raliul Portugaliei, prima etapă din Junior WRC în 2016.

Însă, pe prima specială a zilei, după doar câțiva kilometri, s-a spart o conductă la sistemul de frânare și Simone Tempestini a parcurs peste 10 kilometri de probă specială doar cu frâna de mână. Având piesa în mașină, pe sectorul de legătură Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini au remediat defecțiunea, dar au întârziat 4 minute la start, ceea ce a însemnat o penalizare de 40 de secunde. “Porțiunea de legătură între primele două probe ale zilei a fost una foarte scurtă și nu ne-am încadrat în timp, așa că am primit o penalizare. Nu am mai avut timp nici să aerisim frânele, ceea ce s-a simțit în evoluția de pe speciala a doua a zilei”, a spus Simone Tempestini.

Astfel, după doar două probe speciale, echipajul NRA a retrogradat pe poziția a treia și dintr-un avans de 17,1 secunde avea acum de recuperat 1 minut și 40 de secunde. Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini au atacat pe fiecare probă și au reușit să câștige toate cele 4 speciale rămase în program. “Am rămas concentrați și am atacat permanent. Am reușit să reducem din diferență până la 31 de secunde față de pilotul aflat pe prima poziție. A fost greu, dar m-am simțit foarte bine, nu a fost nicio presiune în mașină și totul a decurs foarte natural. Mai avem o zi de raliu și clar vom continua în același ritm și vom vedea la sfârșit ce sa va întâmpla. Sigur nu vom risca totul, pentru că este un campionat care abia a început, dar nu vom renunța la lupta pentru victorie”, a mai adăugat Simone Tempestini.

Duminică, în ultima zi a raliului, mai sunt programate 4 probe speciale cu o lungime de 67.32 km.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns