FB Pixelz

Simone Tempestini este lider după ziua a doua din Raliul Portugaliei

Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini au început ziua de vineri în forță și după ce au câștigat speciala a doua din Raliul Portugaliei au preluat conducerea în Junior WRC, poziție pe care nu au mai cedat-o până la finalul zilei.

Vineri, în ziua a doua din Raliul Portugaliei, au fost programate opt probe speciale cu o lungime de 135,40 km. Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini au câștigat prima proba specială a zilei și au preluat conducerea în competiția dedicată juniorilor.

“Probele au fost foarte dure încă de la prima trecere. În fața noastră au trecut peste 40 de mașini și a fost foarte dificil să găsești ritmul potrivit, fără să avariezi mașina. Prima proba a decurs perfect și ne-a confirmat că munca de la recunoașteri a fost una cu folos”, a spus Simone Tempestini.

Juniorul NRA a continuat în același ritm și a reușit să câștige și speciala următoare, dar pe a patra probă a raliului a terminat doar cu al șaptelea timp, după ce servodirecția a cedat. “Problemele au început încă de pe speciala a treia. După primii kilometri volanul a început să se întărească și să devină tot mai greu. Am terminat proba cu cel mai bun timp și ne-am oprit să verificăm ce problemă avem și am descoperit o scurgere importantă de lichid de servodirecție. Am completat imediat cu ce mai aveam în mașină, dar pe următoarea probă, după 4 – 5 km, servodirecția a cedat. Am reușit să ajungem în parcul de service și asta a fost cel mai important”, a spus Simone Tempestini, la jumătatea zilei din Raliul Portugaliei.

Și în partea a doua a zilei, Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini au rămas lideri, dar ecartul față de Martin Koci, ocupantul poziției secunde, a variat în funcție de problemele echipajului Napoca Rally Academy. Speciala a cincea s-a anulat după accidentul lui Paddon, iar pe ultimele trei probe ale zilei, Simone Tempestini a concurat cu amortizorul față spart.

Astfel, după primele 9 speciale din Raliul Portugaliei, Tempestini este lider în Junior WRC și WRC3 cu un avans de 17,1 secunde față de Martin Koci și 38,3 secunde față de Terry Folb. “Sunt mulțumit de ritmul avut până acum și de modul în care mă înțeleg în mașină cu Giovanni. Probele de sâmbătă sunt preferatele mele, dar vor fi mult mai dure ca cele de până acum, așa că trebuie să fim în continuare foarte atenți șă să încercăm să protejăm mașina, fără a pierde însă prea mult timp pe probe”, a mai adăugat Simone Tempestini.

Sâmbătă, în ziua a treia a raliului, sunt programate 6 probe speciale cu o lungime de 165.28 km.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns