FB Pixelz

Simone Tempestini a câștigat Raliul Maramureșului

Bogdan Marișca a venit pe locul 2. Echipa NRA a dominat cele două zile de concurs.

Echipa Napoca Raly Academy a dominat de la început până la final Raliul Maramureșului. Simone Tempestini și Sergiu Itu au câștigat al doilea raliu la care au participat în acest sezon, după victoria de la Brașov, arătând clar capacitatea echipajului clujean de a se adapta la orice context. 

Veteranii NRA – Bogdan Marișca și Sebastian Itu au venit pe a doua poziție după două zile în care au avut un ritm foarte bun, câștigând 5 probe speciale din 12, restul fiind adjudecate de campionul en titre Simone Tempestini. Norbert Maior și Francesca Maior au făcut o primă zi extraordinară, cu locul 3 în clasamentul general, dar au ieșit în décor pe prima probă de duminică și nu au mai putut continua cursa. 

Victor Supuran, alături de experimentatul Vlad Cosma, a avut o cursă bună și s-a situat pe a doua poziție în Cupa Dacia. Ciprian Lupu a încheiat raliul pe locul 4 la clasa 12, în timp ce Ioan Mihuț a abandonat, din păcate. 

Raliul Maramureșului s-a desfăsurat pe 29-30 mai pe asfalt, pe o distanță de 588,25 kilometri, dintre care 142,4  kilometri pe 12 probe speciale. 

Simone Tempestini: “A fost o plăcere să pilotez pe probele de la Raliul Maramureșului pentru prima oară, mă bucur că am reușit să câștigăm și de această dată. Este o zonă foarte frumoasă și faptul că acest raliu s-a reîntors în CNRB este îmbucurător pentru noi toți, pasionați ai motor sportului. Sper să revenim și la anul și poate să descoperim și alte probe frumoase. Vreau să îi felicit pe organizatori pentru promptitudinea cu care au reușit să se mobilizeze în organizarea unui raliu surpriză. Ei au fost cei care au creat o zonă de degajare pentru ca FRAS să nu aibă o ieșire în decor gravă. Acum asteptăm să revină pe drum, vom vedea ce alte decizii imorale și nesportive ne așteaptă.”

Bogdan Marișca: „Bogdan Marișca: „Am terminat raliul Maramureșului așa cum ne-am dorit – locurile 1 și 2 sunt o bucurie pentru noi. Ne-am simțit și foarte bine cu mașina, am reușit să avem un ritm foarte bun, împreună cu Sebi ne-am străduit să fim concentrați și să facem o cursă bună și chiar dacă nu am fost mereu inspirați în alegerea cauciucurilor, ne-am atins în final obiectivul. Dacă de 14 ani uitasem, în aceste 2 zile ne-am adus aminte ce înseamnă microclimatul de pe Gutâi din perspectiva variațiilor de vreme. Trebuie să punctez că echipa organizatoare, pe care o felicitam, a făcut toate eforturile ca noi să ne simțim bine si le multumim pentru acesta – am regăsit niște locuri foarte frumoase și niște oameni pe care poate îi uitasem, pe nedrept. Rămân în contiunuare semne de întrebare la cum Federația gestionează situația, din punct de vedere al aplicarii regulamentelor, iar acest lucru umbrește uneori munca unor oameni care nu ar trebui să fie afectați de astfel de lucruri. Așteptăm în continuare mai mult dialog si transparență și ca FRAS să lucreze cu și pentru sportivi și organizatori. Îi felicit pe Simone Tempestini&Sergiu Itu și pe Sebi Barbu&Bogdan Iancu, felicitări echipei și tuturor participanților! ” 

Marco Tempestini: “Obiectivul a fost aproape îndeplinit, cu Simone și Bogdan pe 1 și 2, Victor a crescut mult ritmul și pentru că a avut un copilot foarte experimentat – pe Vlad Cosma, a iesit pe locul 2 la Cupa Dacia. Am câștigat locul 1 și la echipe. Din păcate, Norbert a avut sâmbătă 2 încercări din care a ieșit cu bine și un ritm foarte bun, dar duminică a greșit și asta l-a costat.  Dar, sunt convins că va învăța din această experiență mai mult și data viitoare va fi mai bine. În rest, un raliu foarte frumos, bine organizat, ne-am adus aminte și de alte vremuri de la Baia-Mare. Organizatorii au fost puși la grea încercare cu decizia Federației de ultim minut și i-a pus clar în situația de a organiza totul în doar 3 săptămâni, deci îi felicităm pentru ce au reușit. Urmează un alt raliu cu coeficient 1.2 în doar 2 săptămâni, o altă situație dificilă, impusă de Federație, care face ca mulți sportivi să aibă probleme pentru tot sezonul. Ne vedem la Argeș!

Componența echipei NRA la Raliul Maramureșului: Simone Tempestini cu Sergiu Itu pe Skoda Fabia R5, Bogdan Marișca cu Sebastian Itu pe Ford Fiesta R5, Norbert Maior și Francesca Maior cu Citroen DS3, Victor Supuran cu Vlad Cosma pe Dacia Sandero, Ciprian Lupu, singurul pilot român în scaun cu rotile cu Andrei Pintilii pe Citroen C2 la clasa 12 și Ioan Mihuț cu Cosmin Diacu cu Subaru la clasa 11.  

Partenerii echipei NRA în 2021 sunt  Banca Transilvania, OMV, De Longhi, Joie Baby România, Castrol România și foodpanda.

Credite foto Attila Szabo, Mihai Stetcu, Flavius Croitoriu 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns