FB Pixelz

Simone Tempestini a câștigat Harghita Rally

Echipa Napoca Rally Academy a învins la echipe. Norbert Maior și Victor Supuran – locul 1 la clasele lor.

Simone Tempestini, alături de copilotul Sergiu Itu, au câștigat a doua etapă din Campionatul Național de Raliuri de la Harghita. Desfășurat pe asfalt în weekend, Raliul Harghitei a însumat peste 383 de kilometri, dintre care 118,74 de kilometri pe probele speciale. 

La Raliul Harghitei echipa Napoca Rally Academy a fost prezentă cu 5 echipaje: Simone Tempestini și Sergiu Itu , pe Porsche 997 R-GT, frații Norbert Maior și Francesca Maior cu Peugeot 208 R2, Ciprian Lupu și Andrei Pintilii, pe Golf VI la Clasa 12, frații Victor Supuran  și Mihai Supuran pe Dacia Sandero și Ioan Mihuț cu Cosmin Diacu, pe un Mitsubishi EVO IX.

Simone, pe Porsche 997 R-GT care face deja senzație, a câștigat 9 din 12 probe în cele 2 zile de concurs, în timp ce Norbert Maior și Francesca Maior au reușit să câștige fără emoții la 2 roți motrice. Pentru Norbert provocarea a fost să obțină o poziție cât mai bună în clasamentul general, lucru care s-a întâmplat, terminând pe locul 4. Victor Supuran a terminat, de această dată fără emoții, pe locul 1 la Cupa Dacia. 

Simone Tempestini: „Sunt foarte fericit de rezultatul obținut la Raliul Harghitei, de mult nu am mai avut un raliu așa de interesant din punct de vedere sportiv în țară. A fost o bătălie frumoasă, eu și Sergiu și întreaga echipă ne-am străduit mult ca să fim pe primul loc. Ne-am simțit foarte bine cu mașina și ne-a plăcut mult să o pilotăm pe probele de viteză de la Harghita. Ne-am întors cu o energie bună la Cluj, energie pe care o vom menține pentru Canare.” 

Marco Tempestini: “Harghita a demonstrat, din nou, că este printre raliurile preferate de echipa noastră. Simone și Norbert au avut o prestație de excepție, și încă o dată, au încântat numerosul public prezent pe probe și rezultatul lor a fost cel așteptat. Și Victor a revenit la victorie după abandonul din Maramureș. Cipri a continuat adaptarea cu noua mașina și Ioan Mihuț s-a confruntat cu un ghinion care  a dus la dejantare de doi ori – și în prima zi și în a doua, așa că nu a putut să obțină cât a sperat. Echipa a performat cum trebuie și am revenit pe locul întâi, dar lupta va a fi aprigă și lungă. Ne vedem la Pitești la o altă etapă care ne place foarte mult.”

Norbert Maior: „A fost un raliu foarte bun și suntem fericiți de rezultat. Dacă înainte de ultima probă eram pe locul 6 la general, am reușit al treilea timp pe Power Stage și am încheiat raliul câștigând la clasa noastră și ajungând pe locul 4 în clasamentul general. A fost o luptă destul de strânsă, dar au mers bine lucrurile și sperăm să continuăm din ce în ce mai bine la următoarele etape.„

Victor Supuran: “După un raliu lung, obiectivul nostru a fost atins și anume să câștigăm Cupa Dacia. Ne-am simțit bine pe probe, totul a decurs exact cum am vrut, iar mașina s-a comportat excepțional. Mă bucur de asemenea, că am câștigat si alături de echipă.”  

Partenerii echipei Napoca Rally Academy în 2022 în CNRB sunt  Banca Transilvania, OMV, BT Leasing, Castrol Service, DeLonghi, Primăria Cluj-Napoca, Visit Cluj, Leaseplan, EuropaFM. 

Credite foto:  Momentum 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns