FB Pixelz

Napoca Rally Academy ia startul în noul sezon cu 6 echipaje

Echipa Napoca Rally Academy pleacă în sezonul competițional intern 2022 cu 6 echipaje. La evenimentul de lansare al echipei, organizat la Cluj-Napoca înaintea etapei de la Baia-Mare, cele 6 echipaje și-au prezentat mașinile și obiectivele în Campionatul Național de Raliuri Betano.

Echipa Napoca Rally Academy pleacă în sezonul competițional intern 2022 cu 6 echipaje. La evenimentul de lansare al echipei, organizat la Cluj-Napoca înaintea etapei de la Baia-Mare, cele 6 echipaje și-au prezentat mașinile și obiectivele în Campionatul Național de Raliuri Betano.   

Componența echipei în 2022: Simone Tempestini și Sergiu Itu , pe Porsche 997 R-GT, Bogdan Marisca cu Sebastian Itu, pe Ford Fiesta R5 MKII, frații Norbert Maior și Francesca Maior, cu Peugeot 208 R2, Ciprian Lupu și Andrei Pintilii, pe Golf VI la Clasa 12, frații Victor Supuran  și Mihai Supuran pe Dacia Sandero și Ioan Mihut cu Cosmin Diacu, pe un Mitsubishi EVO IX. 

Marco Tempestini, managerul echipei NRA “S-a terminat, probabil, sper eu, pandemia și în momentul în care ne planificam un sezon “normal” a venit problema războiului din Ucraina. Se pare că trebuie, noi și toată lumea,  să ne obișnuim cu acest slalom între probleme. Oricum, noi suntem bucuroși că reușim să luăm startul cu 6 echipaje și că fanii sunt tot mai aproape de noi, și fizic, și cu energia lor. Dacă Federația persistă cu un calendar nerealist față de posibilitățile financiare ale campionatului de raliu din România, noi ne concentrăm pe partea de sport și performanță și ne uităm îngrijorați la ce inerție se pare că a lovit administrarea sportului cu motor din România.”

Simone Tempestini, deținătorul titlului de campion al României, va concura pe un remarcabil Porsche 997 R-GT construit de Tuthill Porsche și acreditat FIA, alături de copilotul Sergiu Sebastian Itu

Simone Tempestini : “Atunci când a apărut ideea de a participa cu una dintre mașinile pe care le-am visat din copilărie, iar cei de la Porsche România au fost entuziasmati, am fost foarte fericit. Am muncit mult la acest proiect și acum, că văd și „aud” mașina, după ce am terminat sesiunea de teste premergătoare etapei de la Baia Mare, sunt convins că anul aceasta  ne vom distra foarte mult. Iar lupta cu Bogdan Marișca va face spectacol pentru fani, sunt convins. Vreau să mulțumesc din nou tuturor partenerilor mei, pentru că mergem mai departe împreună, în provocări tot mai interesante, și în CNRB, și în ERC.”

Bogdan Marișca, deținătorul titlului în campionatul de asfalt, alături de copilotul său Sebastian Itu: „Noi suntem extrem de bucuroși că reușim sa luăm startul în al 29-lea sezon. Va fi o competiție interesantă în acest an împreună cu Simone și ceilalți colegi ai noștri prezenți la start. Chiar dacă nu vom face toate etapele din campionat, vom încerca o clasare cât mai bună  la finalul sezonului. Mie îmi place să spun că spiritul care ne animă în acest sport este mai presus de orice și sper că, alături de partenerii noștri fantastici, carora le multumim din suflet, să ridicăm tot mai mult nivelul sportului cu motor din România.” 

Norbert Maior și Francesca Maior încep sezonul cu dorința de a câștiga clasa lor și de a repeta performanța din 2020, când au terminat pe locul 3 general. „Ne bucurăm să revenim pe acest Peugeot 208 și să dăm startul luptei la două roți motrice. A fost o perioadă dificilă și suntem bucuroși că putem fi la start”, a declarat Norbert. 

Ciprian Lupu, singurul pilot în scaun rulant de la noi din țară, a declarat: „După ce anul trecut am ieșit campion la Debutanți, anul acesta vreau să câștig clasa 12. Am avut o pauză competițională destul de lungă, dar care ne-a fost utilă. Ne-am pregătit destul de bine pentru noul sezon. Anul acesta vom lua startul cu o mașină nouă, mult mai competitivă, care mă va ajuta să mă dezvolt. Încă o noutate este faptul că ne dorim să luam startul în etapa de ERC de la Roma. Sunt mândru să fiu parte din această echipă extraordinară și sper să văd cât mai mulți spectatori pe probe în acest an.”

Victor Supuran, alături de Mihai Supuran, reprezintă cel mai tânăr echipaj NRA și sunt campionii en titre la Cupa Dacia. „În acest an avem același obiectiv ca în 2021 – să câștigăm Cupa Dacia și să aducem puncte echipei. Vedem ce ne va aduce viitorul, dar clar în 2022 suntem concentrați să luăm încă un titlu.„ 

Ioan Mihuț: „Cum Regulamentul pentru echipe limitează la 2 masini numărul de echipaje care pot puncta în clasele RC2 și RGT eu, la clasa RNC2,  voi avea sarcina de a-i înlocui pe Bogdan sau Simone când ei nu vor lua startul. Va fi clar o mare provocare pentru mine, și cu noua mașină, și cu acest rol în echipă.”

Partenerii echipei Napoca Rally Academy în 2022 în CNRB sunt  Banca Transilvania, OMV, BT Leasing, Castrol Service, DeLonghi, Primăria Cluj-Napoca, Visit Cluj, Leaseplan, EuropaFM. 

Credite foto Attila Szabo , Flavius Croitoriu 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns