FB Pixelz

Revenire în forță pe asfalt pentru Napoca Rally Academy

După frumoasele victorii de la Brașov, Cluj-Napoca, Arad și Bacău, echipa Napoca Rally Academy țintește încă un succes la Raliul Harghitei, acolo unde Simone Tempestini a făcut senzație în 2016.

Începând de sezonul trecut, Raliul Harghitei se desfășoară pe asfalt. Simone Tempestini a reușit o veritabilă “declarație de forță” în 2016, când la volanul unui automobil cu două roți motrice, Citroen DS3 R3, același cu care concura la acea vreme în Junior WRC, a reușit să se impună în fața unor automobile net superioare din punct de vedere tehnic. Evoluția sa a fost apreciată de mulți, iar în acest an juniorul NRA se întoarce pentru a repeta rezultatul.
Spre deosebire de rundele precedente, când l-a avut în dreapta pe Marc Banca, Simone va concura de această dată în tandem cu navigatorul Florin Dorca. Marc urmează un program de recuperare medicală și nu se poate alinia la start la Harghita. În același timp, Simone vine după o etapă de Campionat Mondial, cea din Polonia, unde a reușit în sfârșit să se înțeleagă foarte bine cu mașina cu care concurează în 2017, Citroen DS3 R5, așa că premisele pentru raliul acesta, din punct de vedere al materialului de concurs, sunt foarte bune.
Bogdan Marișca și Carmen Poenaru se prezintă la start după un Raliu al Moldovei pe care l-au terminat cu ceva peripeții și unde au reușit un podium care a adus multă bucurie în rândurile echipei Napoca Rally Academy. Cei doi vizează un rezultat cât mai bun, care să vină cu puncte importante pentru ierarhia clasamentului general din Campionatul Național de Raliuri, unde perechea ce concurează la bordul unui Ford Fiesta R5 este lideră.
Alt echipaj cu o formă sportivă foarte bună este cel format din juniorul Norbert Maior și Dorin Pulpea. Cei doi au avut un parcurs calculat, totodată foarte rapid, în 2017 și vizează atât clasamentul Cupei Dacia, cât și pe cel al Clasei 9, dar și ierarhia juniorilor. Norbert ajunge la Harghita cu moralul extrem de ridicat, după ce a reușit în urmă doar cu câteva zile să promoveze cu brio examenul de Bacalaureat, așa că toată atenția sa va fi concentrată exclusiv pe frumoasele probe speciale.
Cel de-al patrulea „echipaj verde” cu care ne vom prezenta la Harghita va fi cel format din Florin Tincescu și Sergiu Itu. După abandonul de la Raliul Moldovei, venit în urma unei răsturnări, cei doi își doresc foarte mult să demonstreze la Harghita că sunt foarte rapizi în 2017, iar doar o serie de probleme i-a împiedicat să strângă mai multe puncte decât au acum în clasamentele Campionatului Național de Raliuri. Ei se vor alinia la start la volanul aceluiași Mitsubishi Lancer Evo IX de Clasă 3.
Spuneam la început că Florin Dorca îl va seconda pe Simone Tempestini, asta și pentru că Mihai Manole nu va lua startul la Harghita, însă cei doi vor reîntregi rândurile echipei Napoca Rally Academy odată cu etapa de la Iași, din septembrie. În schimb, ne bucurăm de o revenire frumoasă la volanul unei mașini de competiție, cea a lui Vlad Cosma, care după o pauză mai lungă se întoarce în campionat la comenzile unui Subaru Impreza GC8, inspirat de idolul său, Colin McRae. Vlad va alcătui un echipaj împreună cu Francesca Maior, nimeni alta decât sora juniorului NRA, Norbert Maior.

Partenerii Napoca Rally Academy pentru programul 2017 din Campionatul Național de Raliuri sunt: Banca Transilvania, MaxxMotion, De’Longhi, Michelin și Primăria Cluj.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns