FB Pixelz

Pilotii Napoca Rally Academy in puncte dupa prima zi din Turul Corsicii

Marco Tempestini si Dorin Pulpea se afla pe locul 4 in ERC Production Cup. Bogdan Marisca si Sebastian Itu au terminat prima zi din Corsica pe locul 7. Urmeaza inca 5 probe speciale cu o lungime de 110 kilometri

Echipajele Napoca Rally Academy au avut o evolutie prudenta in prima zi din Turul Corsicii, etapa a cincea din Campionatul European de Raliuri. Dupa parcurgerea specialelor de vineri, Marco Tempestini si Bogdan Marisca sunt in puncte, pe locurile 4, respectiv 7, in ERC Production Cup.

Tururl Corsicii, etapa a cincea din Campionatul European de Raliuri, a inceput vineri, in prima zi fiind programate 6 probe speciale cu o lungime totala de aproape 140 kilometri. Echipajele Napoca Rally Academy au avut o abordare prudenta pe primele probe ale zilei, obiectivul fiind acela de a termina in puncte un raliu extrem de dificil si de a-si pastra locul intai in clasamentul pe echipe din ERC Production Cup.

Marco Tempestini si Dorin Pulpea, aflati la cea de-a doua prezenta in Turul Corsicii, au crescut ritmul de la o proba la alta si au incheiat ziua pe locul 4 in ERC Production Cup chiar daca pe ultima speciala s-a ars motorasul de la stergatoarele de parbriz si lipsa de vizibilitate a dus la pierderea de timp pretios. „Asa cum ne-am asteptat, Turul Corsicii este un raliu foarte greu. Am parcurs probele de azi pentru prima oara in regim de cursa deoarece anul trecut am abandonat si nu am mai ajuns pe aceste speciale. Am avut o abordare prudenta si pentru noi obiectivul este sa terminam aceasta etapa. Suntem pe locul 4 acum si nu e rau deloc”, a spus Marco Tempestini.

Si echipajul Bogdan Marisca/Sebastian Itu, revenit in Campionatul European dupa o absenta de 9 ani, a avut aceeasi abordare. „Am mers prudent pe primele doua speciale pentru a ne acomoda cu ritmul de aici, cu probele si cu noile pneuri. Singura problema a fost cu supraincalzirea franelor, dar in rest totul a fost ok”, a spus Bogdan Marisca, in primul parc de service al zilei.

Pe urmatoarele probe echipajul Napoca Rally Academy a crescut ritmul si a terminat ziua pe locul 7 in ERC Production Cup „Sambata ne asteapta inca o zi foarte dificila. Trebuie sa ramanem concentrati si sper sa ajungem cu bine la sosire”, a mai adaugat Bogdan Marisca.

In ziua a doua, sambata 18 mai, sunt programate 5 probe speciale cu o lungime de aproape 110 kilometri. Specialele 8, cu incepere de la ora 13:00 ora Romaniei, si 11, cu incepere de la ora 19:00, vor fi transmise in direct pe Eurosport. „Sambata vom merge pe singura proba pe care am parcurs-o anul trecut. Drumurile sunt senzatonale, dar nu ai voie sa faci nicio greseala. Obiectivul nostru este sa terminam si sa adunam cat mai multe puncte pentru echipa”, a mai spus si Marco Tempestini.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns