FB Pixelz

Obiectiv atins in Ypres Rally

Marco Tempestini si Lucio Baggio au adunat puncte importante pentru NRA. Napoca Rally Academy ramane lider la echipe la jumatatea sezonului. Urmatoarea provocare: Raliul Sibiului (25 – 27 iulie).

Prima participare la Ypres Rally, etapa a sasea din Campionatul European de Raliuri, s-a terminat pentru Marco Tempestini si Lucio Baggio cu o clasare in puncte in ERC Production Cup. In urma acestui rezultat, Napoca Rally Academy si-a consolidat pozitia de lider in clasamentul pe echipe.

Geko Ypres Rally, etapa a sasea din Campionatul European de Raliuri, a fost cea mai lunga din acest sezon din calendarul european. Marco Tempestini si Lucio Baggio au luat startul pentru prima oara in cariera in etapa belgiana si au reusit, la finalul celor doua zile de competitie, sa termine pe locul 8 in ERC Production Cup.

Vineri, in prima zi a raliului, au fost programate 6 probe speciale iar ploaia a complicat si mai mult situatia pentru echipajul Napoca Rally Academy. „Ma asteptam sa fie greu pentru noi la prima participare, dar ploaia a facut ca prima zi sa fie infernala. Pe probe a fost mai greu decat Babarunca pe zapada! Senzatia este ciudata, am avut emotii mari de multe ori deoarece sunt viraje pe care ai aderenta iar apoi urmeaza altele pe care nu exista grip deloc” a spus Marco Tempestini, dupa prima zi din Geko Ypres Rally.

In ziua a doua echipajul Napoca Rally Academy a inceput sa urce in clasamentul ERC Production Cup, dar tot nu a scapat de emotii. Pe prima bucla a zilei, Marco Tempestini si Lucio Baggio au ramas fara treapta a patra a cutiei de viteze, dar au reusit sa ajunga in parcul de service. „Am avut noroc. Am mers doua probe fara treapta a patra, dar acum sunt multumit ca putem continua raliul”, a spus Marco Tempestini, in parcul de service din centrul orasului Ypres.

Pe final, la modelul Subaru Impreza R4 a aparut si o problema electrica si pe o speciala echipajul Napoca Rally Academy a mers fara ALS. Apoi ultima proba a fost anulata si Marco Tempestini a ajuns cu bine in ultimul parc de service al zilei, terminad etapa din Belgia pe locul 8 in ERC Production Cup. „Ziua a doua a fost mai usoara din punctul de vedere al probelor, dar am avut noi probleme tehnice. Important este ca am terminat insa in puncte si ca ne-am consolidat prima pozitie la echipe”, a spus Marco Tempestini, la finalul Ypres Rally.

Dupa etapa belgiana, Napoca Rally Academy a adunat 137 de puncte, cu 44 mai multe decat echipa Renault Sport. Urmatoarea provocare este Raliul Sibiului, etapa care conteaza atat in Campionatul European de Raliuri, cat si in Campionatul National.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns