FB Pixelz

Napoca Rally Academy ia startul în sezonul 2021 la Raliul Brașovului

Eduard Novak, Ministrul Tineretului și Sportului, a fost alături de sportivii NRA

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak a fost alături de echipa NRA la evenimentul de lansare a echipei în noul sezon. NRA pornește la drum în 2021 cu aceleași gânduri și dorințe de victorie: Simone Tempestini va concura pentru al șaselea titlu de campion al României, Bogdan Marișca merge cu speranța de a face un număr suficient de etape ca să poată lupta pentru podiumul la general, Norbert Maior pentru un nou titlu la 2 roti motrice, Victor Supuran cu dorința de câștiga Cupa Dacia, Ciprian Lupu să se claseze cât mai sus la debutanți și Ioan Mihut cu o clasare cât mai bună la clasa 11. Și evident, ne dorim titlul la echipe! 

Pentru că s-a înfiintat și campionatul pe asfalt, la care la Brașov s-au înscris și Bogdan Marișca și Simone Tempestini, credem că avem multe șanse și în câștigarea acestuia. 

În afară de obiectivele interne, NRA lucrează din greu să poată  asigura programele dorite în ERC pentru Simone și Norbert, dar aici avem încă multe lucruri de făcut, chiar dacă calendarul începe doar in mai-iunie. 

Eduard Novak: “Mă bucur să fiu alături de echipa NRA la începutul acestui sezon. M-am urcat din nou în mașina de raliu alături de Simone Tempestini și l-am și provocat la o cursă pe bicicletă. Simone va reprezenta România în Campionatul European de Raliuri alături de ceilalți sportivi ai Lotului Național  și este deja un nume pentru motorsportul românesc. Voi încuraja mereu inițiativele care spijină tinerii sportivi, iar NRA este o echipă care a depus multe eforturi pentru ca acest sport să crească. Le urez succes tuturor sportivilor care participă la cea de-a 50 ediție a Raliului Brașovului!” 

Marco Tempestini: “Anul 2021 va a fi unul destul de complicat pentru echipajele implicate în CNRB, din cauza numărului mare de etape prevăzute și pentru că provocările date de pandemie nu s-au încheiat încă. Din cauza formatului pe care Federația l-a decis pentru campionat, cu 7 din 11 etape ca maxim la care să poată puncta fiecare pilot, credem că vom vedea doar câteva raliuri cu toți concurenții la start, din păcate zicem noi.  Va fi nevoie de o adevărată strategie pentru cine ia startul, la care raliu, iar pentru fani va a fi mai greu de înțeles care este situația reală în toate clasamentele, dar sigur ne vom obișnui și cu aceste dificultăți.”

Napoca Rally Academy anunță cu bucurie că pe lângă partenerii cu tradiție ai echipei – BT, OMV și De Longhi, partenerii noi care s-au alăturat proiectului NRA în CNRB 2021 sunt Joie Baby România, Castrol România și FoodPanda.

Bogdan Marișca: „Eu merg și în acest an pe Ford Fiesta și pe mâna celor 2 copiloți – Sebastian Itu si Karoly Borbely. Voi face tot posibilul să merg în cât mai multe etape, inclusiv în campionatul pe asfalt. Recunosc că pare un an complicat, dar sunt mulțumit că putem lua startul și în acest sezon și că echipa este închegată și pregătită.” 

Norbert Maior: „Pentru noi, raliul Brașovului de anul acesta va reprezenta o adevărată provocare deoarece vom lua startul cu o mașină nouă. Este vorba despre un Citroen DS3 R3 Max. Este un pas înainte și sperăm să ne acomodăm cât mai rapid cu aceasta mașină. Venim cu multe noutăți la Brașov, pe lânga materialul de concurs, suntem extrem de bucuroși să le urăm bun-venit alături de noi noilor parteneri. Ne așteaptă un Brașov destul de capricios din pricina vremii și a temperaturilor relativ scăzute, dar avem încredere că ne vom descurca bine și suntem nerăbdători să fim la start. „

Ciprian Lupu: “După primele mele starturi, mi-am dorit foarte mult să fac parte oficial din NRA. În acest sezon pot spune ca mai bifez un vis din bucket list-ul meu. M-am pregătit mai bine ca niciodată pentru acest sezon. As minți să spun că nu am emoții, fiind și raliul meu de casă, dar și din cauza condițiilor meteo, însă sunt foarte încrezător și bucuros pentru că fac pași înainte.”

Victor Supuran: “Principalul nostru obiectiv este de a acumula în primul rând cât mai multă experiență. De asemenea, împreună cu Mihai ne-am propus câștigarea titlului de campioni ai Cupei Dacia și de a crește împreună, astfel încât să devenim un echipaj  cât mai bun și de ce nu, să ne simțim bine. Eu personal mă simt pregătit să iau startul în acest campionat, mai ales că prima etapa este la Brașov, „etapa mea de casă”. 

Componența echipei NRA în 2021: Simone Tempestini cu Sergiu Itu pe Skoda Fabia R5, Bogdan Marișca cu cei doi copiloți ai lui – Sebastian Itu și Borbély Karoli pe Ford Fiesta R5, Norbert si Francesca Maior cu Citroen DS3, Victor cu Mihai Supuran pe Dacia Sandero, Ciprian Lupu, singurul pilot român în scaun cu rotile cu Andrei Pintilii pe Citroen C2 la clasa 12 și Ioan Mihuț, cu Subaru la clasa 11.  

Raliul Brașovului se desfășoară vineri și sâmbătă (26-27 martie) pe asfalt, pe o distanță de 447,7 kilometri, dintre care 118 kilometri de probe speciale (Făgăraș, Șoarș, Brașov, Babarunca, Muntele Roșu, Poiana Brașov). 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns