FB Pixelz

Napoca Rally Academy a castigat Raliul Iasului

Simone Tempestini si-a asigurat titlul absolut prin victoria de la Iasi, Bogdan Marisca a venit pe locul 2 iar Mihnea Muresan a castigat Cupa Dacia.

In perioada 7-8 septembrie s-a desfasurat Cotnari Rally – Iasi Centenar, penultima etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop, un raliu dominat de echipajele Napoca Rally Academy.

Echipa de la Cluj a invins la Iasi pe toate fronturile, disputa de pe probe s-a incheiat cu locul 1 pentru Simone si locul 2 pentru Bogdan Marisca. Cu aceasta victorie,Simone Tempestini castiga pentru a treia oara in cariera sa titlul de campion absolut al Romaniei.

Marco Tempestini: „Suntem foarte bucuroși ca am confirmat dominația NRA in Campionatul National de Raliuri Dunlop așa ca, al patrula titlu absolut consecutiv adus la Cluj ne mulțumește total.Matematic, nu suntem campioni la echipe, dar prezenta noastră la Sibiu ar trebui sa aducă și acest poker. Ne bucurăm de revenirea lui Mihnea in fruntea Cupei Dacia si de rezultatul lui Bogdan, un locul 2 la care, la începutul cursei, cu problemele de motor avute cu Fiesta sa, nimeni nu se gandea.

De Simone nu cred ca trebuie sa mai spunem nimic in plus, cred ca statisticele arată mult mai mult decât orice comentariu, situatia sportiva reala este ca a castigat 80% din probe si 5 raliuri din 6. Speram ca dupa acest “test” de la Iași cu C3 și in Campionatul Mondial – WRC2 sa apăra rezultatele dorite.”a mai spus Marco Tempestini, Team Principal NRA.

Singura nota trista in echipa a fost abandonul lui Norbert Maior si al Francescai din prima zi, pe prima proba. Mașina a fost refăcută de la zero dupa accidentul de la Harghita și din cauza ca nu s-au gasit toate piesele in timp util am ajuns in al 12 ceas cu pregătirea ei pentru Iasi. Din păcate, abandonul a fost datorat unei defecțiuni la un senzor care nu a fost atins deloc de accident! Dovada ca munca echipei tehnice NRA a fost una de exceptie și in condițiile date, a fost faptul ca masina a mers perfect in ziua a doua a raliului.

Mihnea Muresan: “Odata cu editia din acest an a Raliului Iasului am reusit sa obtinem si prima victorie aici si in acest fel, preluam pozitia de lideri in clasamentul Cupei Dacia. Nu a fost un raliu lipsit de evenimente, insa cu putin noroc am ajuns cu bine la finalul celor mai dificile probe din CNR. Sunt multumit cu ritmul avut incepand cu cea de-a treia proba. De la startul acestei probe comunicarea dintre mine si Marcus a mers foarte bine si am ajuns sa ducem Sandero aproape constant la limita, cateodata chiar si peste. Cu siguranata exista loc de imbunatatiri si voi face tot posibilul pentru acest lucru. Le multumesc tuturor celor care ne-au sustinut, in special familiei mele, spectatorilor, echipei Napoca Rally Academy si partenerilor nostri: Banca Transilvania, OMV MaxxMotion, DeLonghi, Auto Flux, Vitrerom si Eximtur.”

Urmatorul raliu la care Napoca Rally Academy va fi prezenta este cel de la Sibiu, din perioada 5-6 octombrie.

Partenerii Napoca Rally Academy pentru programul 2018 din Campionatul Național de Raliuri sunt Banca Transilvania, OMV MaxxMotion Performance Fuels, DeLonghi, LeasePlan Romania, Visit Cluj, Primăria și Consiliul Judetean Cluj Napoca, P1 si partener media: KissFM.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns