FB Pixelz

Început în forţă pentru NRA!

Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop a început bine pentru Napoca Rally Academy, echipa clujeană terminând Raliul Argeşului pe primul loc în clasamentul pe echipe.

Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop a început bine pentru Napoca Rally Academy. În ciuda a trei abandonuri, echipa clujeană a plecat cu puncte importante de la Piteşti, terminând Raliul Argeşului pe primul loc în clasamentul pe echipe. „Cum se întâmplă foarte des în sportul nostru, paharul este doar pe jumătate plin, dar cu siguranţă este foarte important că am început cu dreptul anul competiţional în România, mai mult, chiar acasă la cei mai puternici rivali. Abandonul lui Bogdan şi, mai ales, ieşirile violente în decor ale lui Andrei Mitre şi Florin Tincescu, ne-au făcut ca la festivitatea de premiere să zâmbim mai puţin. Bravo Simone şi Sergiu, Mihnea şi Marc, Norbert şi Francesca! Victoriile lor ne-au adus punctele de care aveam nevoie şi implicit primul loc la echipe”, a afirmat Marco Tempestini, team manager al NRA.  

Campionul naţional en-titre, Simone Tempestini, a înregistrat o victorie clară în Raliul Argeşului, prima etapă a sezonului intern. Secondat de Sergiu Itu, pe un Hyundai i20 R5, Simone a câştigat toate cele 8 probe speciale din cele două zile de concurs, având la final un avantaj de 1 minut şi 22,5 secunde faţă de următorul echipaj, format din Vali Porcişteanu şi Dan Dobre. „Sunt mulţumit de rezultat, am avut un ritm bun şi un parcurs excelent. Ne dorim ca la Arad să fim la fel de rapizi şi de eficienţi”, a punctat Simone. 

Mihnea Mureşan şi Marc Banca, pe un Peogeot 208 R2, au încheiat Raliul Argeşului pe locul 9 la general, dar s-au impus la clasa lor, RC4, şi au încheiat pe locul secund la 2FWD. „Acest raliu a fost unul de acomodare cu noua mașină şi alături de Marc. Am reuşit să creştem ritmul de la probă la probă şi în final să terminăm pe prima poziţie la clasa noastră. Mulţumesc pentru susţinere echipei, familiei mele, partenerilor şi fanilor de pe probe”, a declarat Mihnea.   

Norbert Maior şi Francesca Maior, cu al lor Peugeot 106, au obţinut şi ei primul loc la clasa lor, RC5, dar şi  locul 1 în clasamentul juniorilor. „Sunt foarte fericit că am început cu dreptul acest sezon. Maşina a funcţionat în parametrii, Francesca s-a descurcat foarte bine şi astfel am reuşit să ne îndeplinim obiectivul. A fost un weekend interesant cu o vreme schimbătoare, care a făcut ca alegerea pneurilor să fie dificilă pe Transfăgărăşan”, a menţionat Norbert. 

Din păcate, echipajele Bogdan Marişca – Sebastian Itu (pană pe PS2), Florin Tincescu – Alina Pop (ieşire în decor pe PS6)şi Andrei Mitre – Robert Maior (ieşire în decor shakedown) au fost nevoite să abandoneze. „Îi felicit pe Simone şi Sergiu pentru victorie. Felicitări şi pentru tinerii noştri, care au adus puncte importante pentru echipă. Privim încrezători spre Raliul Aradului”, a declarat Bogdan Marişca.

Raliul Argeşului a revenit în circuitul Campionatului Naţional de Raliuri după 9 ani de pauză. Următoarea etapă internă pentru NRA va fi Raliul Aradului în perioada 24-25 mai.

          Partenerii Napoca Rally Academy sunt OMV MaxxMotion, Banca Transilvania, De Longhi, Leaseplan, P1, Visit Cluj-Napoca, Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean Cluj şi Europa FM.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns