FB Pixelz

Steagul României – la startul Raliului Monte Carlo

După un sezon 2016 excelent, în care a devenit campion mondial de raliuri al juniorilor și campion național al României, componentul echipei Napoca Rally Academy se află în fața unui nou început, odată cu prima etapă din WRC.

Raliul Monte Carlo este una dintre cele mai spectaculoase competiții de acest gen și cu siguranță, una dintre etapele care au un farmec aparte. După ani de zile de pauză, steagul României se va afla din nou la start. Acesta va fi prezent pe automobilul de concurs cu numărul 77, cel al echipajului format din juniorul Napoca Rally Academy, Simone Tempestini și din experimentatul navigator italian, Giovanni Bernacchini.

Cei doi nu se află la prima experiență împreună, fiind deja un echipaj sudat, care în sezonul 2016 a reușit să obțină două titluri extrem de valoroase, cel de campion al juniorilor în WRC și cel de campion al automobilelor cu două roți motrice. În urma acestor performanțe, Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini vor concura în 2017 în competiția WRC 2, antecamera „băieților mari” din WRC. Este o categorie dedicată automobilelor de competiție cu specificații R5, iar echipajul NRA va concura la volanul unui Citroen DS3 R5. 

Pentru Monte Carlo, etapă ce nu punctează în clasamentul WRC 2, cei doi își propun să se adapteze cât mai rapid cu mașina și să efectueze un test elaborat pentru etapele ce vor urma. Acesta este și motivul pentru care nu s-au stabilit obiective precise, esențială fiind acumularea de experiență în unul dintre cele mai complexe raliuri din lume. De asemenea, va fi și un moment propice pentru a lua pulsul unei clase superioare, unul dintre concurenții direcți ai echipajului Napoca Rally Academy fiind chiar Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia R5), fost pilor oficial Volkswagen în programul WRC.

Raliul Monte Carlo va debuta joi seară cu prima probă, urmând să se încheie duminică, pe 22 ianuarie, după 17 probe cronometrate, cu o lungime totală de 382,65 km. Echipajul NRA a trecut cu brio peste verificările tehnice și cele administrative. Pentru fanii din România vor exista mai multe informații pe pagina oficială de Facebook a echipei Napoca Rally Academy, în timp ce materiale video live vor putea fi urmărite pe Red Bull TV (https://www.redbull.tv/live/AP-1Q84GQNEN1W11/fia-world-rally-championship). 

„Raliul Monte Carlo 2017 va fi unul în care noi va trebui să ne adaptăm la schimbările aduse de noul sezon. Este o nouă mașină, o altă clasă și un alt nivel al concurenților direcți. Vom încerca să ne adaptăm la noile coordonate și să stabilim un ritm cât mai bun, atât la Monte Carlo cât și în Suedia. Nu avem obiective, ci doar dorința de a pregăti totul cât mai minuțios pentru etapele care vor puncta în clasamentul WRC 2. Întreaga echipă Napoca Rally Academy este încrezătoare în capacitatea de concentrare a lui Simone, iar faptul că toți pașii gândiți de noi de-a lungul anilor s-au dovedit câștigători ne face să credem că strategia noastră pentru sezonul 2017 pe plan internațional este cea corectă”, a declarat Marco Tempestini, liderul Napoca Rally Academy.

„Sunt conștient că există așteptări mari de la mine în 2017, dar cred că trebuie să luăm totul pas cu pas și să nu ne grăbim. Mă bucur că sunt aproape de primul start oficial al sezonului. Trebuie să recunosc faptul că îmi era dor de atmosfera din mașina de curse. Monte Carlo este un raliu special, cu multe variabile și situații imprevizibile, așa că vom încerca să fim cât mai atenți. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care ne-au fost alături, atât în sezonul 2016, cât și în acest început de an. Ei reprezintă motivația perfectă să dăm tot ce este mai bun din noi!”, a spus Simone Tempestini, campion Junior WRC 2016.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns