FB Pixelz

Simone Tempestini este lider după prima zi din Transilvania Rally

Simone Tempestini este lider după prima zi din Transilvania Rally, Bogdan Marișca ocupă poziția a doua, Marco Tempestini este pe 6, iar Vlad Cosma este lider în Cupa Suzuki și la clasa 9.

Trei din cele patru echipaje Napoca Rally Academy sunt în top șase la general în Transilvania Rally, iar Vlad Cosma, locul 13 la general, este lider în Cupa Suzuki și la clasa 9.

Marco Tempestini și Toni Avram (Ford Fiesta R5) au început Transilvania Rally, etapa a cincea din Campionatul Național de Raliuri, cu cel de-al doilea timp pe speciala Florești, dar au ieșit din lupta pentru un loc pe podium pe următoarele două probe speciale. “Am avut o problemă la turbo și din păcate am pierdut timp pe probe. În parcul de service, mecanicii au rezolvat problema, dar am avut și aici o întârziere care ne-a adus o penalizare de douăzeci de secunde. Astfel, pentru moment am ieșit din lupta pentru un loc pe podium”, a spus Marco Tempestini. Pilotul Napoca Rally Academy s-a consolat cu victoria pe super speciala de la Polus Center și va începe ziua a doua de pe poziția a șasea.

Simone Tempestini și Dorin Pulpea au crescut constant ritmul pe specialele de casă și după victoria de pe proba a doua (Râșca – Banca Transilvania 1) s-au instalat la conducerea cursei. “A fost o zi bună pentru noi în care nu am riscat absolut nimic. Sâmbătă este o zi lungă și trebuie să fim în continuare foarte atenți. E important pentru noi să terminăm și acest raliu cu o victorie”, a spus Simone Tempestini.

Pentru Bogdan Marișca și Carmen Poenaru aceasta a fost prima competiție pe asfalt cu modelul Ford Fiesta R5 și după cele patru speciale de vineri se află pe locul secund în clasamentul general, la 6,7 secunde în spatele colegilor de echipă. “Suntem încă în faza de acomodare și am încercat să descoperim cum se comportă mașina pe asfalt. Obiectivul nostru este să terminăm raliul și ne vom adapta ritmul în funcție de asta”, a spus și Bogdan Marișca,

Vlad Cosma și Diana Hațegan au exploatat la maximum avantajul terenului propriu și și-au asigurat un avantaj confortabil după prima zi din Transilvania Rally atât în Cupa Suzuki, cât și la clasa 9. “Până acum totul este conform planului. M-am simțit foarte bine pe probe, iar avantajul obținut vineri ne permite să abordăm ziua a doua a raliului puțin mai relaxați. Urmează o zi lungă și ne vom bucura de fiecare kilometru parcurs”, a spus și Vlad Cosma.

Sâmbătă, în ziua a doua a raliului, mai sunt programate șapte probe speciale cu o lungime totală de 84,2 km. Startul se va da la ora 08:30, iar sosirea este programată la ora 17:45 la Polus Center.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest