FB Pixelz

Simone Tempestini este campion mondial la juniori în WRC

Simone Tempestini a terminat Turul Corsicii pe locul patru în Junior WRC și a adunat suficiente puncte pentru a-și asigura titlul mondial înaintea etapei din Marea Britanie, ultima din acest sezon. Titlul mondial îi garantează juniorului NRA participarea în 2017 la șase etape din WRC2 cu un DS3 R5.

Chiar dacă în ultima zi din Turul Corsicii au fost programate doar două probe speciale, Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini au avut emoții până la final.

“Prima probă a zilei a fost și cea mai lungă a raliului. Au apărut unele probleme la cutia de viteze și mi-am făcut griji că nu vom ajunge la sosire”, a spus Simone Tempestini.

Echipajul NRA a trecut cu bine peste acest moment și a terminat cel mai dificil raliu pe asfalt din acest sezon pe locul 4 în clasamentul Junior WRC. Suficient pentru a deveni campion mondial la juniori cu o etapă înaintea finalului de sezon.

“Sunt extrem de fericit. Nu am cuvinte acum și cred că abia mâine voi înțelege ce s-a întâmplat cu adevărat. Vreau să le mulțumesc tuturor partenerilor noștri care ne-au susținut și sper că vor fi alături de noi și în următoarele provocări. Le mulțumesc și suporterilor de acasă care ne-au susținut permanent și asta a fost foarte important pentru mine. Sunt mândru că două țări sunt fericite pentru rezultatl nostru, dar așa cum am mai spus, din punct de vedere sportiv eu mă consider român 100%”, a continuat Simone Tempestini.

În 2016, Simone Tempestini și-a asigurat deja și cel de-al doilea titlu național, iar după etapa din Corsica și-a îndeplinit și obiectivul principal. Juniorul NRA va lua startul și în etapa din Marea Britanie, ultima a sezonului în Junior WRC.

“Acum nu vreau decât să mă relaxez câteva zile, dar aștept cu nerăbdare etapa din Marea Britanie unde vreau să merg cât mai tare posibil”, a mai spus Simone Tempestini.

REZULTATE TURUL CORSICII 2016
1. Pellier / Neyret-Gigot 4:38:19.3
2. Rossel / Fulcrand +33.5
3. Koci / Kostka +1:15.9
4. Tempestini / Bernacchini +6:07.5
5. Folb / Le Floch’ +11:52.6
6. Dubert / Coria +19:40.1
7. Veiby / Skjaermoen +23:39.4

CLASAMENT GENERAL JUNIOR WRC 2016
Simone Tempestini 105 puncte
Ole Christian Veiby 62 p
Terry Folb 58 p
Martin Koci 57 p
Vincent Dubert 52 p
Romain Martel 40 p
Mohamed Al Mutawaa 26 p
Laurent Pellier 25 p
Yohan Rossel 18 p
Juuso Nordgren 15 p
Lukas Pieniazek 9 p
Frédéric Hauswald 8 p
Andrea Crugnola 2 p

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns