FB Pixelz

Simone Tempestini a adunat puncte importante în Raliul Targa Florio

Simone Tempestini și Dorin Pulpea au luat startul în acest weekend în legendara cursă Targa Florio, etapa a treia din Campionatul Italian de Raliuri. După evoluția mai puțin bună din Raliul San Remo, juniorul NRA a reușit să termine pe locul 6 la general (locul 7 în prima zi și locul 4 în ziua a doua) și a adunat puncte importante la primul său sezon complet din Italia.

Ediția cu numărul 100 a legendarei curse Targa Florio a fost una incredibiă. Cu 300 de mașini înscrise, în trei competiții diferite pe aceleași probe, etapa a treia din Campionatul Italian de Raliuri a fost una extrem de spectaculoasă, iar în final Simone Tempestini și Dorin Pulpea au adunat puncte importante la primul sezon complet din Italia.

“A fost etapă în Campionatul Italian, în Campionatul Regional și în Campionatul de mașini istorice, iar spectatorii au savurat din plin evoluția celor 300 de mașini de pe probele speciale. A fost o atmosferă incredibilă și sunt încântat că am fost și noi la startul ediției cu numărul 100”, a spus Simone Tempestini.

Prezent pentru prima oară la acest raliu, Simone Tempestini a luat startul alături de Dorin Pulpea, Marc Banca, copilotul său din acest sezon având în continuare probleme medicale. Astfel, recunoașterile au jucat un rol extrem de important. “Probele din Sicilia sunt mai asemănătoare cu cele din Europa de Est, cu drumuri ceva mai late, cu mai puține secvențe de viraje strânse, dar asfaltul este unul foarte înșelător și cu multe secțiuni cu grade diferite de aderență”, a continuat Simone Tempestini.

În prima zi din Raliul Targa Florio, Simone Tempestini și Dorin Pulpea au avut o evoluție mai prudentă, obiectivul principal fiind acela de a se acomoda cu pneurile Hankook și cu suprafața caracteristică pentru această cursă. “Piloți locali cunosc bine probele de aici și sunt foarte rapizi. Ne-am acomodat repede cu pneurile și am crescut constant ritmul. Am terminat pe locul 7 la general după Andreucci, Basso și Scandola, piloții de top din Italia, și trei piloți locali, Riolo de trei ori câștigător la Targa, Runfola și Nucita, așa că sunt mulțumit”, a spus juniorul NRA, după prima zi a competiției.

Sâmbătă spre duminică a plouat, iar Simone Tempestini a avut o evoluție mai bună pe speciale și a încheiat ziua pe locul patru, după abandonul lui Basso, înaintea a doi dintre cei trei piloți locali. “Mi-am atins obiectivul și am terminat acest raliu legendar. Sunt puncte importante pentru noi, dar mai ales experiența acumulată aici ne va ajuta să creștem și mai mult ritmul în etapele viitoare”, a mai spus Simone Tempestini.

În urma rezultatelor din Raliul Targa Florio, Simone Tempestini urcă pe locul 5 în clasamentul general din Campionatul Italian de Raliuri și pe locul secund în Trofeul Asfalt, la dor 4,5 puncte de Alessandro Perico, în acest clasament nepunctând piloții de uzină.

Următoarea etapă din Campionatul Italian de Raliuri este Rally Adriatico și se va desfășura în perioada 27 – 29 mai 2016.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns