FB Pixelz

Obiectiv atins pentru Napoca Rally Academy în raliul de casă

Simone Tempestini și Napoca Rally Academy au câștigat Transilvania Rally, etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Bogdan Marișca a terminat pe locul secund la general, Vlad Cosma s-a clasat pe podium la clasa 3 și Mihai Manole a câștigat la 2WD, în timp ce Norbert Maior a fost nevoit să abandoneze în urma unei ieșiri în decor, iar Marco Tempestini a avut probleme tehnice.

Napoca Rally Academy a avut un weekend perfect și a reușit să câștige Transilvania Rally, etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, revenind astfel în lupta pentru titlul pe echipe.

Simone Tempestini și Marc Banca au început raliul cu trei victorii de probă specială și au încheiat prima zi cu un avans de peste 18 secunde față de Bogdan Marișca și Carmen Poenaru, colegii lor de echipă.

Liderul clasamentului general a avut o evoluție excelentă până la final și în urma victoriei din etapa de casă și-a consolidat poziția în lupta pentru un nou titlu național. “A fost un raliu frumos care s-a terminat așa cum ne-am propus. Mă bucur că am obținut încă o victorie și că echipa noastră a avut rezultate atât de bune. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi și plec cu moralul ridicat în Finlanda unde în acest weekend este programată o nouă etapă din Junior WRC”, a spus Simone Tempestini.

Cu o probă specială câștigată, Bogdan Marișca și Carmen Poenaru și-au atins și ei obiectivele la Transilvania Rally. Echipajul Napoca Rally Academy nu a avut nicio problemă în lupta pentru locul secund la general și a adunat puncte importante pentru echipă. “Am avut un raliu bun, am reușit să ne atingem obiectivul, acela de a termina pe podium și de a câștiga în clasamentul pe echipe. Emoțiile au fost mari pentru că am evoluat în fața familiei, prietenilor, partenerilor și de aceea ne bucurăm și mai mult pentru rezultatul obținut. Va fi un final de sezon interesant”, a spus Bogdan Marișca.

Reveniți după o pauză lungă, Vlad Cosma și Diana Hațegan au fost implicați permanent în lupta pentru un loc pe podium la clasa 3. După cele 9 probe speciale disputate, echipajul Napoca Rally Academy s-a clasat pe poziția a treia la clasă și pe locul 6 la general. “Sunt foarte bucuros că am reușit să revin în campionat și sunt mulțumit cu acest rezultat, mai ales că avem primul loc la echipe. Le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă participarea noastră la acest raliu”, a spus Vlad Cosma, care s-a impus în Power Stage la clasa 3.

Mihai Manole și Florin Dorca au contribuit și ei decisiv la succesul echipei cu victoria la clasa 2WD. Mihai Manole s-a instalat pe prima poziție după speciala a doua și nu a mai cedat până la final. “Ne-am simțit excelent pe probele de casă și asta s-a văzut în evoluția noastră. A fost un raliu dificil, iar rezultatul este perfect. Obiectivul nostru este să terminăm pe podium în clasamentul general, la clasa 2WD, și sunt sigur că vom continua în același ritm și la ultimele două etape ale sezonului”, a spus Mihai Manole.

Marco Tempestini și Dorin Pulpea au luat startul în această etapă cu un model Subaru Impreza la clasa 3, dar din cauza unor probleme electrice nu au avut nicio șansă la un rezultat de top. “Sa terminat Transilvania Rally cu primele 2 poziții la general și victorie la echipe. NRA este încântată de cum au decurs lucrurile la acest raliu, atât din punct de vedere organizatoric, cât și din cel sportiv. Super speciala din Piața Unirii, așa cum ne-am așteptat a fost un adevărat succes de public și tot raliul s-a bucurat de o prezență remarcabilă de spectatori pe probe. Noi, după problemă electrică de vineri, care ne-a obligat să revenim în superally, am mers doar pentru plăcerea de a pilota”, a spus Marco Tempestini.

Pentru Norbert Maior și Alina Bianca Pop etapa de la Cluj s-a terminat pe speciala a doua în urma unei ieșiri în decor. “Transilvania Rally a fost un raliu care s-a terminat prematur pentru noi. Pe proba regină a raliului, Mănăstireni, am avut parte de o ieșire violentă în decor la o viteză mare. Noi suntem bine, atât eu cât și Alina nu avem nicio problemă fizică iar acest lucru este cel mai important acum. Sper să trecem cu bine peste acest moment și să revenim cât mai repede pe probe”, a spus Norbert Maior.

După ce a organizat cu succes etapa din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, Napoca Rally Academy continuă implicarea și în competițiile dedicate amatorilor. Astfel, NRA va organiza la Cluj Campionatul Judeţean Promo Rally, o serie de trei etape care se adresează celor care doresc să vadă dacă au talent pentru motorsport. Două dintre etape vor avea loc la Polus Center Cluj (30 iulie, 22 octombrie) şi o etapă va avea loc la Gherla (22 septembrie). Campionatul va avea trei clase de concurs.

Prima etapă a campionatului va avea loc în data de 30 iulie, în parcarea Polus Center Cluj. Pentru primii 10 înscrişi, înscrierea va fi gratuită.
Intră pe http://www.napocarallyacademy.ro/etapa-i-promo-rally-cluj/ , descarcă formularul de înscriere şi trimite-l la adresa contact@napocarallyacademy.ro până în data de 29 iulie. În limita locurilor disponibile se vor mai face înscrieri şi în data de 30 iulie, între orele 09.00-09.45, în parcarea Polus Center Cluj.

Câştigătorul campionatului judeţean Promo Rally Cluj va fi premiat de către organizatorul Napoca Rally Academy cu un curs de pilotaj sportiv, o maşină de competiţie, asistenţă tehnică şi achitarea taxei de înscriere pentru a concura într-o etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop (CNVCD). În plus, câştigătorii locurilor 1 şi 2 de la fiecare clasă vor primi câte un curs de pilotaj cu piloţii de la Napoca Rally Academy.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns