FB Pixelz

Juniorii Napoca Rally Academy incep campionatul in forta

Cele mai tinere echipaje din cadrul Napoca Rally Academy au avut o evolutie buna in Tess Rally 2013, prima etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Simone Tempestini a terminat pe locul 5 la general, Florinel Tincescu pe doi la Cupa Dacia, iar Daniel Ungur a adus puncte importante pentru echipa cu victoria la clasa 11.

Conditiile meteo dificile de la Brasov au solicitat la maximum echipajele Napoca Rally Academy in prima etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop 2013. Dupa 140 de kilometri de proba speciala pe asfalt ud si acoperit cu zapada sau gheata, echipajul Simone Tempestini/ Sergiu Itu a fost cel mai bine clasat din cadrul Napoca Rally Academy. Cei doi au facut o cursa inteligenta si in final au reusit sa-si atinga obiectivele. „Sunt foarte bucuros ca am ajuns la sosire. Am invatat enorm de mult in cele doua zile de la Brasov. Un ajutor important a venit din partea pneurilor DMACK care s-au comportat excelent in conditiile dificile, mai ales pe speciala Babarunca, cea mai grea a raliului”, a spus Simone Tempestini, la finalul etapei de la Brasov.

 

 

Castigatorii clasei 11 din sezonul trecut, Daniel Ungur si Toni Avram au inceput sezonul cu o victorie si au adus puncte importante pentru Napoca Rally Academy. Dupa o prima zi excelenta, in care s-a instalat pe prima pozitie la clasa, echipajul Napoca Rally Academy s-a confruntat cu probleme tehnice in ziua a doua si a retrogradat pana pe trei in clasamentul clasei. Problemele au fost rezolvate in primul parc de service, iar pe urmatoarele doua bucle, Daniel Ungur si Toni Avram au reusit sa revina pe prima pozitie. „Frig, zapada, gheata, viscol, vant, grindina, lapovita, bruma,chiciura,ud, umed. Asta am gasit la prima etapa a sezonului si tocmai de aceea punctele obtinute aici sunt cu atat mai importante. A fost un raliu in care la inceputul zilei secunde am avut si probleme tehnice cu pompa si filtrul de benzina, dar spre norocul nostru problema s-a rezolvat in primul parc de service si am reusit sa recuperam timpul pierdut. Ne-am gasit ritmul repede cu masina si asta ne bucura si ne face increzatori pentru ceea ce ne-am propus in acest an”, a spus Daniel Ungur.

 

 

Inca de la inceputul raliului, echipajul Florinel Tincescu/Iulian Nicolaescu a fost implicat in lupta pentru un loc pe podium la Cupa Dacia. Dupa prima zi a raliului, echipajul Napoca Rally Academy era pe locul secund, pozitie pe care a pastrat-o pana la final. „Sunt bucuros ca am reusit sa ne atingem obiectivul, acela de a aduce masina in parcul de service de final, intr-un raliu atat de greu. Am trecut prin cateva momente dificile dar am ajuns la final si deja ne gandim la urmatoarea etapa, cea de la Timisoara, unde ne-am propus sa castigam”, a spus Florinel Tincescu.

 

Echipajele Marco Tempestini/Dorin Pulpea si Bogdan Marisca/Sebastian Itu au plecat de la Braosv fara niciun punct cazand victima conditiilor meteorologice extrem de dificile din prima parte a zilei secunde.

In prima zi, Bogdan Marisca si Sebastian Itu au ales gresit pneurile pentru prima bucla si au pierdut timp. Cei doi au revenit insa spectaculos pe ultima proba, Poiana pe noapte, si au reusit sa o castige terminand pe locul secund in clasamentul general la clasa 3. In ziua a doua au reusit sa treaca de speciala Babarunca, prima proba a zilei, dar iesirea in decor de pe speciala a sasea a oprit echipajul Napoca Rally Academy din lupta pentru puncte. „Inceputul nostru nu a fost cel mai bun, dar pe finalul primei zile am revenit si am castigat speciala Poiana pe noapte. Din pacate, in ziua a doua nu am putut folosi pneuri cu cuie si acest lucru s-a vazut pe prima proba a zilei. Nu am mers niciodata in astfel de conditii. Am iesit de cateva ori in decor dar am revenit pe drum. Pe proba urmatoare am ales pneuri mai potrivite si am crescut ritmul. Cu aproximativ un kilometru inainte de final am riscat mai mult intr-un virak si masina a inceput sa derapeze dupa care am iesit in decor. Nu am mai putut scoate masina de acolo si totul s-a terminat pentru noi. S-a vazut aici ca ritmul din campionat este foarte ridicat si trebuie sa muncim mai mult pentru un rezultat bun. Acum urmeaza Timisoara si vom face totul pentru a obtine un rezultat bun acolo”, a spus Bogdan Marisca.

 

Pentru echipajul Marco Tempestini/Dorin Pulpea etapa de la Brasov s-a terminat in speciala a cincea. „Am riscat mult pe aceasta proba si din pacate am iesit de pe drum intr-o zona fara spectatori. Ne-am impotmolit in zapada si nu am mai putut pleca. Trebuia sa ne asumam niste riscuri aici, dar fara pneuri adecvate a fost extrem de dificil. Acum urmeaza etapa de la Timisoara si trebuie sa incepem sa adunam puncte”, a spus si Tempestini.

Performantele echipajelor Simone Tempestini/Sergiu Itu, Daniel Ungur/Toni Avram si Florinel Tincescu/Iulian Nicolaescu au urcat echipa Napoca Rally Academy pe treapta a treia a podiumului. „Faptul ca am reusit sa adunam 52 de puncte la echipe fara ca doua echipaje sa puncteze nu este rau deloc. Sunt mandru de performantele juniorilor si de rezultatul excelent obtinut de Daniel Ungur. Obiectivul nostru este sa castigam titlu pe echipe si vom face totul pentru a-l atinge in acest sezon”, a mai adaugat Marco Temepstini.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest