FB Pixelz

Final de zi la Tess Rally 2013

Declaratii echipaje Napoca Rally Academy dupa prima zi din Tess Rally Dunlop 2013

Prima zi a Tess Rally, etapa care deschide sezonul din Campionatul National de Raliuri Dunlop, a fost una marcata de conditii meteorologice dificile. Iata declaratiile echipajelor Napoca Rally Academy dupa prima zi.

Marco Tempestini/Dorin Pulpea – Skoda Fabia S2000 (locul 8, clasament general)

Marco Tempestini: „Am dormit pe prima proba si am pierdut foarte mult timp. Pe a doua am mers mai bine, dar apoi am pierdut timp pe speciala a treia, o proba care nu-mi place deloc. Proba de noapte a fost ok, dar foarte riscant fara cuie. Maine va fi o zi foarte dificila si cred ca orice este posibil tinand cont de conditiile meteorologice.”

Dorin Pulpea: „A fost o zi in care am pierdut timp pe probe, dar maine este ziua cea mai importanta. Va trebui sa fim foarte atenti la conditiile meteo de pe probe si sunt sigur ca mai putem urca in clasament.”

Bogdan Marisca/Sebastian Itu – Mitsubishi Lancer EVO 9 (locul 2, grupa N, clasa 3)

Bogdan Marisca: „Pentru noi inceputul nu a fost deloc fericit. Cauciucurile alese, tip „Monte Carlo, au fost prea dure, iar lipsa de aderenta, mai ales pe speciala Paraul Rece, ne-a facut sa pierdem timp. Nu mi-a placut deloc cum s-a comportat masina. Abia pe ultima proba din bucla, care era mai uscata, pneurile mele au inceput sa se incalzeasca si ele, iar timpul a fost unul mai bun. A urmat Poiana pe noapte unde am ales cealalta optiune, din punctul de vedere al pneurilor, pe care o aveam la dispozitie, iar lucrurile au fost mult mai bune pentru noi! Am copilarit pe aceasta proba si ma bucur ca am obtinut un timp atat de bun. In schimb, etapa de dupa nu a fost la fel de „prietenoasa”, ceea ce ma face sa cred ca maine pe speciala Babarunca nu ne va fi deloc usor si cred ca va fi si foarte periculos. Sper ca cei din conducerea cursei sa dea dovada de intelepciune si sa gaseasca cea mai buna solutie in asa fel incat securitatea sportivilor sa primeze.”

Sebastian Itu: „A fost un inceput de raliu destul de ezitant. Am pierdut foarte mult timp pe speciala Paraul Rece. Din cauza cauciucurilor alese aderenta a fost aproape inexistenta si am stiut ca vom pierde timp dupa primii 2 – 3 kilometri. Urmatoarele doua probe speciale au fost mai ok din punctul de vedere al timpilor, iar apoi a venit nebunia. Dupa parcul de service, unde am schimbat cauciucurile, a urmat proba Poiana. Am zburat, am riscat, ne-a placut, am castigat proba. A fost o nebunie de proba. Maine va fi o zi foarte, foarte dificila, mai ales ca se anunta temperaturi de pana la -9 grade. Sper ca cei din conducerea cursei sa ia cele mai bune decizii in functie de conditiile de pe probe.”

Simone Tempestini/Sergiu Itu – Subaru Impreza R4 (locul 10, clasa 2, locul 1 la juniori)

Simone Tempestini: „A fost o zi grea. Se putea mult mai bine, dar asa m-am simtit in siguranta. Maine va fi o zi lunga si foarte dificila si imi doresc foarte mult sa termin acest raliu.”

Sergiu Itu: „A fost o zi destul de buna. Am mers fara sa riscam si am incerca sa intelegem noile pneuri DMACK. Pe prima proba, Paraul Rece, alegerea nu a fost neaparat inspirata, dar apoi a fost putin mai bine. Pe speciala de noapte am mers mai ok, dar am avut probleme de vizibilitate din cauza ninsorii.”

Dani Ungur/Toni Avram – Mitsubishi Lancer EVO 6 (locul 1, clasa 11)

Dani Ungur: „A fost o zi perfecta. „Skorpionul” a ajuns in parcul inchis in pozitia de lider. Am ales pneuri de zapada pentru primele trei probe si am avut un ritm bun inca de la inceput. Am avut unele probleme de aderenta pe ultima speciala a zilie. Masina nu a vrut sa stea deloc pe drum: foarte naravasa, prea agresiva, rupea aderenta la cea mai mica accelerare, plus ninsoarea foarte abundenta in bataia farurilor suplimentare nu ne-a placut deloc asa ca am mers in safe mode.”

Toni Avram: „Am avut o zi excelenta, dar sambata va fi o zi foarte dificila in care se poate intampla orice. Vremea se schimba de la un minut la altul, e greu sa iei o decizie in ceea ce priveste pneurile. Vom vedea inainte de start ,dar clar daca ninge toata noaptea si vor fi temperaturi sub 0 grade Celsius se recomanda cuie. Asta vom vedea insa dimineata. Noapte este un sfetnic bun. As vrea sa le multumim fanilor care au stat pe probe in frig si pe viscol. ”

Florinel Tincescu/Iulian Nicolaescu – Dacia Logan (locul 2 Cupa Dacia)

Florinel Tincescu: „Prima zi a decurs ok pentru noi. Am pierdut cateva secunde pe speciala a treia pentru ca am mers mult prea prudent. Pe ultima proba am avut probleme de vizibilitate din cauza ninsorii, dar am oprit farurile suplimentare si a fost mai bine. Vineri am avut o singura problema. M-am lovit la un deget care s-a umflat ulterior si acum ma supara. Sper sa nu am probleme mai mari cu el sambata si sa pot continua cursa. Sambata va fi o zi lunga cu zapada si temperaturi scazute. Vreau sa recuperez timpul pierdut si sa castig Cupa Dacia si de ce nu si clasa 9.”

Iulian Nicolaescu: „A fost o zi specifica etapei de la Brasov. Am avut un parcurs constat cu exceptia specialei a treia unde am pierdut timp. Rezultatele de vineri ne dau incredere pentru ziua a doua a raliului. Asteptam cu nerabdare parcurgerea probelor Babarunca si Cheia unde credem ca se va decide castigatorul raliului.”

Credit foto: Balazs Attila

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest