FB Pixelz

Trei mingi de meci pentru NRA la Raliul Iașului

Titlul național pe echipe, titlul național la piloți cu Simone Tempestini și titlul în Cupa Suzuki. Acestea sunt cele trei obiective pentru Napoca Rally Academy în Raliul Iașului, etapa a șaptea din Campionatul Național de Raliuri.

Napoca Rally Academy a avut un parcurs excelent în cea de-a doua jumătate a sezonului în Campionatul Național de Raliuri și este pregătită să decidă lupta pentru trei titluri naționale încâ din Raliul Iașului, penultima etapă din 2015.

Neînvinși încă în acest sezon în etapele în care au luat startul cu modelul Ford Fiesta R5, Simone Tempestini și Dorin Pulpea sunt deciși să-și treacă în cont titlul național cu o etapă înaintea finalului de sezon. “Vom merge în această etapă la fel ca în oricare alta. Trebuie să rămânem concentrați până la final și să abordăm totul pas cu pas. Îmi place mult Raliul Iașului și obiectivul nostru este să câștigăm și această etapă în 2015”, a spus Simone Tempestini.

După seria de clasări pe podium din partea a doua a sezonului, echipajul Bogdan Marișca/Carmen Poenaru a intrat în lupta pentru podium și în clasamentul general din Campionatul Național. “Acomodarea cu modelul Ford Fiesta s-a făcut treptat și sunt foarte mulțumit de evoluțiile din ultimele raliuri. Urmează acum un raliu frumos, cu cele mai bune probe pe macadam din campionat. Voi avea aceeași abordare, una în care să mergem cât mai tare posibil, dar fără să ne asumăm riscuri inutile. Este un raliu special pentru echipajul nostru, deoarece aici a debutat Carmen ca și copilot. Sunt sigur că va fi o întâlnire frumoasă cu spectatorii pe super speciala Râpa Galbenă, dar și pe celelalte probe”, a spus Bogdan Marișca.

Pentru Vlad Cosma și Diana Hațegan etapa de la Iași este una extrem de importantă în lupta pentru titlul din Cupa Suzuki. Pentru Vlad Cosma, specialist în câștigarea titlurilor în competițiile monomarcă, etapa de la Iași înseamnă revenirea pe terenul în care și-a făcut debutul în raliuri, într-o etapă de rally sprint. “A fost o luptă strânsă în Cupa Suzuki până acum și mi-ar plăcea sâ tranșăm lupta încă de la Iași pentru ca la Harghita să atacăm și un podium la 2WD. Îmi place mult această etapă, iar noua configurație se anunță foarte interesantă”, a spus Vlad Cosma.

După etapa din Cehia, ultima din programul Junior ERC din acest sezon, Florin Tincescu și Sergiu Itu se vor concentra exclusiv pe etapele din Campionatul Național. Raliul Iașului înseamnă pentru juniorii NRA debutul pe macadam cu modelul Subaru Impreza de grupa N. “La Sibiu a fost prima etapă pe asfalt cu noua mașină și sunt foarte bucuros că am reușit să terminăm raliul. Aici vom debuta pe macadam și va fi un test util pentru sezonul 2016. Singurul obiectiv este să parcurgem cât mai mulți kilometri și să ne acomodăm cu noua mașină”, a spus și Florin Tincescu.

Raliul Iașului este și prima oportunitate pentru Napoca Rally Academy să-și treacă în cont titlul pe echipe, al doilea după cel câștigat în 2011 în CNR. “Etapa de la Iași este una importantă pentru noi ca echipă și cred că o evoluție bună la nivelul fiecărui echipaj, în funcție și de rezultatele rivalilor noștri, ne poate aduce încă un titlul pe echipe, după cel din 2011 în CNR și cel din 2013 în Production Cup din ERC. Pentru mine, obiectivul este să urc pe podium la ultimele două etape ale sezonului și cred că avem șanse mari să reușim”, a spus și Marco Tempestini, care va lua startul alături de Toni Avram.

Raliul Iașului se va desfășura în perioada 10 – 12 septembrie pe specialele de macadam din județul Iași. Joi seara, de la ora 18:35, este programată super speciala Râpa Galbenă, singura pe asfalt din programul raliului, restul de 8 probe speciale fiind programate vineri și sâmbătă. Lungimea totală a raliului este de 423,6 km, dintre care 144,2 de probă specială.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest