FB Pixelz

Superspeciala – deliciul spectatorilor

WRC - IRC - CNR. Trei initiale care inseamna foarte mult pentru iubitorii sportului cu motor si in special cei ai raliurilor. Campionatul mondial de raliuri este locul in care orice echipaj viseaza sa ia startul macar o data in viata. Orice fan isi doreste sa fie prezent la macar o proba speciala a unei etape de mondial si orice tara isi doreste sa organizeze macar o data un raliu la acest nivel.

WRC – IRC – CNR. Trei initiale care inseamna foarte mult pentru iubitorii sportului cu motor si in special cei ai raliurilor. Campionatul mondial de raliuri este locul in care orice echipaj viseaza sa ia startul macar o data in viata. Orice fan isi doreste sa fie prezent la macar o proba speciala a unei etape de mondial si orice tara isi doreste sa organizeze macar o data un raliu la acest nivel.

 

Portugalia este cel mai proaspat eveniment in memoria noastra din editia 2012 a WRC. In doar cateva ore, etapa din Argentina urmand sa intre in lumina reflectoarelor. Cu toate acestea va fi greu sa uitam etapa lusitana care, in acest an, a dat o lectie multora despre ce inseamna organizarea si atentia pe care trebuie sa o acorzi unui raliu din campionatul mondial.

 

Totul a inceput in weekendul premergator etapei cu Rally Sprintul Fafe, o etapa de incalzire pentru toata lumea, o mica degustare a ceea ce avea sa urmeze. In lungime de doar 6.34 km, macadamul de la Fafe a atras la start peste 30 de echipaje si un numar de peste 100.000 de fani. Evenimentul a fost castigat de echipajul Petter Solberg/ Chris Petterson, care aveau sa demonstreze ca le prieste macadamul din Portugalia, ei terminand raliul din weekendul urmator pe pozitia a treia.

 

Dupa o saptamana de la Fafe Rally Sprint a venit timpul ca Raliul Portugaliei sa isi intre in drepturi. Acesta a debutat printr-o spectaculoasa Superspeciala desfasurata in centrul orasului Lisabona. Chiar daca locul in care a avut loc proba, special gandita pentru spectatori, era declarat monument istoric, organizatorii au reusit sa ofere celor prezenti pe margine un spectacol deosebit, fara a afecta in vreun fel starea zonei declarata monument.

 

Tara noastra va fi in acest an gazda unei etape din IRC, al doilea campionat de raliuri ca  importanta dupa WRC.  Fara sa exageram cu nimic, Raliul Sibiului 2012 poate fi considerat evenimentul anului in materie de motorsport din Romania, daca nu chiar cel mai important eveniment automobilistic de dupa 1989. Este un lucru benefic pentru tara, spectatori si nu in ultimul rand, pentru echipajele participante, care isi vor imbogati astfel experienta si vor avea parte de o mediatizare intensa.

 

Pana atunci ne vedem weekendul acesta la Raliu Timisoarei si la Superspeciala din centrul orasului. Chiar daca nu va fi la fel ca cea din Lisabona, cu siguranta va beneficia de prezenta spectatorilor, fara de care raliurile nu au acelasi farmec.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest