FB Pixelz

Start excelent in Transilvania Rally

In aplauzele miilor de spectatori sositi pe marginea probelor speciale, Napoca Rally Academy a avut un start perfect in prima zi a Transilvania Rally, acesta fiind etapa de casa a echipei campioane. Prima zi a celei de-a patra etape din Campionatul National de Raliuri Dunlop a fost dedicata in totalitate fanilor si spectacolului

In aplauzele miilor de spectatori sositi pe marginea probelor speciale, Napoca Rally Academy  a avut un start perfect in prima zi a Transilvania Rally, acesta fiind etapa de casa a echipei campioane. Prima zi a celei de-a patra etape din Campionatul National de Raliuri Dunlop a fost dedicata in totalitate fanilor si spectacolului. 17,35 kilometri au fost impartiti in trei probe speciale, atractia zilei constituind-o superspeciala de 1,2 kilometri din centrul orasului Cluj-Napoca.

Echipajul Napoca Rally Academy care a iesit la rampa a fost cel format din Bogdan Marisca si Sebastian Itu, cei doi clasandu-se la finalul zilei pe primul loc in clasamentul general, dupa ce au castigat ambele parcurgeri ale specialei Faget. „M-am simtit bine astazi cu Mitsubishi. Cunoastem toate solutiile pe care le avem  la indemana pentru aceasta masina. La Subaru inca mai este de lucru, desi are un potential foarte bun. Deocamdata suntem lideri, insa nu am parcurs nici 15% din totalul kilometrilor de proba speciala. Maine va fi o zi foarte grea, vremea se anunta schimbatoare, e greu de spus ce va fi. Toate cele trei speciale de maine sunt foarte grele insa pe Calatele trebuie sa avem mai multa grija.” spunea Bogdan la finalul primei zile.

Marco Tempestini si Dorin Pulpea incheie ziua pe locul al saptelea, dupa ce la parcurgerea pe noapte a specialei Faget a intampinat unele probleme la reglajul rampei de proiectoare. „Noua configuratie a raliului mi se pare foarte interesanta. La prima trecere pe speciala Faget am mers putin mai conservativ si am franat mai devreme la intrarea in viraje, mai ales pe portiunea de asfalt. A doua trecere a fost mai bine, desi proiectoarele noastre nu au fost reglate asa cum trebuie. Ne-am uitat acum la on-boardul lui Bogdan de pe speciala de noapte si el a fost din alta liga. Maine va fi o lupta deschisa, pe toate probele va fi foarte greu si probabil Bogdan se va distanta pe Dangau, aceasta fiind proba lui preferata.” declara Marco in parcul de service de la sfarsitul primei zile.

Asa cum ne-a obisnuit, Daniel Ungur a evoluat impetuos in fata propriilor suporteri, clasandu-se alaturi de copilotul sau, Toni Avram, pe locul intai al clasei 11 la finalul primei zile. „Datorita noii configuratii a raliului de la Cluj, putem sa-l clasam deja in topul etapelor interne. Mi-a placut foarte mult ideea organizatorilor cu superspeciala in Piata Unirii dar si  proba mixta cu macadam, aceasta fiind suprafata mea preferata. Startul la un interval de trei minute pe proba de noapte a fost o decizie inteleapta. Am avut noroc de vreme buna, nu a plouat, au fost foarte multi spectatori, aproape ca nu-mi venea sa cred cat de multi erau. Vreau sa le multumesc tuturor care au venit sa ne vada si sper ca si maine sa revina. In rest, totul a fost perfect pentru noi. Sper sa ocupam primul loc la echipe!” spunea Danny la finele celor trei probe speciale desfasurate vineri.

Vlad Cosma si Florin Dorca se afla pe locul al patrulea in clasamentul automobilelor cu doua roti motrice, dupa ce echipa de asistenta tehnica a fost nevoita sa inlocuiasca de doua ori cutia de viteze a masinii. „Sper ca maine sa fim feriti de probleme. Raliul a fost foarte ciudat pana acum pentru noi. Baietii de la Transilvania Motorsport au facut din nou minuni, reusind sa schimbe cutia de viteze in primul parc de service. Din pacate si aceasta are aceasi problema si o vom inlocui. La ce probleme am avut ma uimesc timpii pe care am reusit sa-i obtinem. Suntem bucurosi ca am ajuns cu bine la finalul primei zile. Maine daca nu vom avea probleme cu siguranta va fi mai bine.” declara increzator Vlad la finalul primei zile.

Simone Tempestini si Lucio Baggio sunt in grafic la finalul primei zile, cei doi clasandu-se pe  primul loc in clasamentul rezervat juniorilor si pe locul patru la clasa unde evolueaza. „Aderenta cu pneurile de asfalt pe portiunea de macadam a fost mai buna decat ma asteptam, doar distanta de franare a crecut putin. La superspeciala am gresit o schimbare de viteza si am pierdut putin timp. Ne-am simtit foarte bine pe probe astazi, ne-am distrat si am fost incantati de numarul mare de spectatori. Maine va fi o zi lunga si solicitanta.” a declarat Simone.

Florinel Tincescu si Iulian Nicolaescu incheie ziua pe locul al treilea in cadrul Cupei Dacia Logan, chiar daca cei doi au lovit usor o bordura la superspeciala. „In sfarsit sper ca am rezolvat problemele tehnice pe care le-am avut la cutia de viteze. Astazi a fost o zi foarte buna pentru noi. Am mers bine si pe superspeciala, care de regula nu se afla printre probele mele preferate. Sper sa continuam la fel de bine si maine.” spunea optimist Florinel.

Sambata, in cea de-a doua zi a Transilvania Rally, cele sase echipaje ale Napoca Rally Acdemy vor avea de parcurs  sapte probe speciale care insumeaza 107,3 km. Raliul se va incheia cu o noua superspeciala, care se va desfasura in parcarea Polus Mall, la finalul careia se vor afla invingatorii.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest