FB Pixelz

Simone Tempestini și Napoca Rally Academy au câștigat Danube Delta Rally

Simone Tempestini și Napoca Rally Academy și-au consolidat poziția de lideri în Campionatul Național de Raliuri în clasamentele piloților și pe echipe după succesul din Danube Delta Rally.

Simone Tempestini și Dorin Pulpea au continuat în același ritm și în ziua a doua din Danube Delta Rally. Cu excepția primei probe de sâmbătă, echipajul Napoca Rally Academy a câștigat toate celelalte cinci probe speciale și și-a trecut în cont a treia victorie consecutivă din Campionatul Național de Raliuri. Juniorul Napoca Rally Academy are acum 80 de puncte, iar victoria de la Tulcea a fost decisivă și în lupta pe echipe. “Au fost două zile interesante în care ne-am concentrat pe ceea ce aveam de făcut. Am crescut ritmul constant pe fiecare probă și m-am simțit foarte bine în mașină, ceea ce este cel mai important. Mă bucur că am reușit să câștig aici după ce anul trecut am fost aproape de victorie și sunt mulțumit că am reușit să aduc puncte importante pentru echipă”, a spus Simone Tempestini, care a terminat raliul cu un avans de peste două minute față de următorul clasat.

Simone Tempestini și-a trecut în cont și victoria în European Rally Trophy acesta fiind al doilea succes consecutiv pentru el și în această competiție. Pentru juniorul Napoca Rally Academy urmează acum startul în Raliul Sardiniei, etapă din Campionatul Mondial de Raliuri, unde va concura cu Subaru Impreza în Production Cup din WRC 2. “Urmează un raliul incredibil pe macadam. Nu numai că suprafața este foarte dură, dar sâmbătă vom avea o zi maraton cu peste 200 kilometri de probă specială. Va fi un test de anduranță util pentru noi și sper să câștigăm și acolo cât mai multe puncte posibil”, a mai spus Simone Tempestini.

Bogdan-Marisca-Tulcea

Aflat la a doua participare cu un model Ford Fiesta R5, Bogdan Marișca și Carmen Găureanu au început ziua a doua într-un ritm excelent și au reușit să câștige prima proba specială. Cu un parcurs constant și fără greșeli, Bogdan Marișca a terminat Danube Delta Rally pe locul secund după o luptă strânsă cu Edwin Keleti și Gergo Szabo. “Am venit la Tulcea fără presiunea unui rezultat și plecăm de aici cu o clasare pe podium. Am avut o abordare prudentă și am încercat să învățăm în același timp cât mai multe despre această mașină. Am construit totul cu atenție și rezultatele nu au întârziat să apară”, a spus Bogdan Marișca, pilotul NRA fiind acum la doar 3,6 puncte de poziția secundă și în clasamentul general.

Marco-Tempestini-Tulcea

Marco Tempestini și Toni Avram au început ziua cu un ritm bun și au urcat până pe locul șase în clasamentul general, dar la jumătatea zilei au fost nevoiți să se oprească din cauza unor probleme tehnice. “Am început cu stângul și am terminat cu stângul. Se pare că încă nu a venit timpul ca eu să termin acest raliu. Sunt foarte mulțumit de evoluția lui Simone și de faptul că echipa noastră a reușit să câștige, chiar dacă eu am avut probleme. Obiectivul nostru a fost atins și acum trebuie să ne pregătim mai bine pentru următoarea etapă”, a spus Marco Tempestini.

Vlad-Cosma-Tulcea

Vlad Cosma și Diana Hațegan au avut o zi excelentă până pe ultima probă a raliului. Cu un avans de peste un minut și jumătate în Cupa Suzuki, Vlad Cosma a făcut o pană lentă la ultima trecere pe speciala Eoliene și a decis să nu schimbe roata, fapt care l-a costat în final aproape 10 minute și victoria în Cupa Suzuki și la clasa 9. “Am avut ghinion pe ultima probă. O pană de cauciuc ne-a costat aici o victorie sigură și îmi pare rău că nu am putu să-i fac cadou Dianei de ziua ei un rezultat bun. Din păcate astea sunt raliurile și sper ca la următoarea etapă să avem mai mult noroc”, a spus și Vlad Cosma.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri este Raliul Moldovei programat în perioada 26 – 27 iunie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest