FB Pixelz

Simone Tempestini si Dorin Pulpea incep campania din Junior WRC in Portugalia

Dupa ce au fost la un pas sa castige Raliul Acropolelor, Simone Tempestini si Dorin Pulpea vor debuta in aceste zile in Junior WRC la Raliul Portugaliei. Pentru echipajul Napoca Rally Academy sezonul 2014 este unul de acomodare in competitia mondiala dedicata juniorilor, iar in 2015 vor sa se lupte pentru titlu.

Raliul Portugaliei, etapa a patra din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), este si prima, din totalul celor sase etape, din calendarul Junior WRC in 2014. Cu un program stabilit deja pentru doi ani, Simone Tempestini si Dorin Pulpea isi vor face, in aceasta saptamana, debutul in competitia castigata in trecut de campionii mondiali Sebastien Loeb si Sebastien Ogier. Echipajul Napoca Rally Academy este primul echipaj romanesc din istoria Campionatului Mondial de Raliuri care are un program complet in competitia dedicata juniorilor.

In 2014, 14 piloti cu varsta de pana la 28 de ani inscrisi in Junior WRC vor concura pe modele Citroen DS3 R3. Multi dintre ei au deja experienta cu acest model, fie din campionatele nationale in care au concurat, fie din WRC3 si competitia Citroen Top Driver. Simone Tempestini si Dorin Pulpea au o experienta limitata cu modelul Citroen DS3 R3, dar dupa evolutia din Grecia incep sezonul din Junior WRC cu moralul ridicat. „In Grecia am fost rapizi atat pe asfalt cat si pe macadam. Stiu ca aici va fi mult mai greu, dar acum cel mai important este sa acumulam experienta. Trebuie sa fiu concentrat inca din primul viraj si nu am voie sa fac nicio greseala”, a spus Simone Tempestini, dupa recunoasterile din Portugalia.

Raliul Portugaliei va incepe joi, 3 aprilie, cu o super speciala pe strazile din Lisabona, dupa care actiunea se va muta in regiunea Algarve. In total sunt programate 16 probe speciale cu o lungime de 339,46 km. Unele dintre probe au fost inundate de ploaie in timpul recunoasterilor, dar pentru cursa vremea se anunta mai buna. „ Ne asteapta un raliu foarte lung, iar probele sunt si mai dificile dupa ploile din aceasta perioada. Sunt probe cu viraje tehnice dar si cu zone de viteza mare si a fost foarte greu la recunoasteri. O dictare precisa este foarte importanta aici si imi doresc sa parcurg cat mai multi kilometri”, a mai adaugat Simone Tempestini.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest