FB Pixelz

Simone Tempestini se luptă pentru un loc pe podium în Raliul Spaniei

După excluderea lui Quentin Gilbert în Turul Corsicii, Simone Tempestini a fost creditat cu victorie în WRC 3 și a revenit în lupta pentru titlu la această categorie. Juniorul NRA este acum la 6 puncte în spatele liderului și a terminat prima zi din Raliul Spaniei pe locul secund.

Revenit în lupta pentru titlul din WRC 3, după ce a fost creditat cu victoria din Turul Corsicii, Simone Tempestini a început Raliul Spaniei cu obiectivul clar de a se impune atât în Junior WRC, cât și în WRC 3. Juniorul NRA ocupă poziția a treia în WRC 3, la doar 6 puncte față de Quentin Gilbert, rivalul său și câștigătorul titlului din Junior WRC. “Acum obiectivul nostru este să ne asigurăm locul secund în Junior WRC și să câștigăm etapa din Spania”, a spus juniorul NRA, înaintea startului din Spania.

Prima zi din penultima etapă a sezonului în Campionatul Mondial de Raliuri a fost una bună din punctul de vedere al vitezei pe probe, dar și cu două pene de cauciuc pe specialele 5 și 9, cele mai lungi de vineri. “Am pierdut aici aproximativ 50 de secunde și șansa de a termina ziua în postura de lider. A fost o zi bună totuși în care am câștigat patru probe speciale și de alte două ori am terminat în top trei. Acum nu mă gândesc decât la partea bună și la faptul că am fost foarte rapizi pe macadam”, a spus Simone Tempestini.

Juniorul NRA a terminat ziua de vineri pe locul doi, la 10,9 secunde în spatele francezului Quentin Gilbert. Raliul Spaniei este singura etapă mixtă din calendar și de sâmbătă se va trece pe asfalt. “După prima zi pe macadam, urmează două zile pe asfalt. Trebuie să ne adaptăm stilul de pilotaj, dar asfaltul din Spania este cel care îmi place cel mai mult din WRC. Trebuie să păstrăm același ritm și sper să ne luptăm până la final pentru victorie aici”, a concluzionat Simone Tempestni, la finalul zilei de vineri.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest