FB Pixelz

Simone Tempestini începe de la zero, Marco Tempestini continuă lupta pentru podium în Raliul Portugaliei

Simone Tempestini a avut un început excelent în Raliul Portugaliei, dar a fost nevoit să se oprească pe speciala a șasea după ce a lovit un bolovan. Marco Tempestini a terminat ziua pe locul secund în Production Cup din WRC 2. Ambele echipaje Napoca Rally Academy merg mai departe în Raliul Portugaliei.

Raliul Portugaliei a început joi seara cu super speciala programată pe terenul de rallycross Lousada în fața a peste 30.000 de spectatori care au creat o atmosferă incredibilă. Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au început bine și au terminat proba cu cel de-al treilea timp în Junior WRC. La fel, Marco Tempestini și Dorin Pulpea au avut o evoluție similară și s-au clasat pe podium în Production Cup din WRC 2 cu modelul Subaru Impreza. “A fost atmosferă incredibilă aici și am înțeles acum poveștile despre fanii din Portugalia. Raliul începe însă abia de vineri și trebuie să rămânem concentrați”, a spus Simone Tempestini, la finalul zilei de joi.

Simone-Portugalia

Simone Tempestini a început ziua de vineri în forță și a câștigat primele trei probe speciale, preluând conducerea în clasamentul Junior WRC cu un avans de 16,7 secunde față de următorul clasat. Pe speciala a șasea însă Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au fost nevoiți să se oprească după ce au lovit un bolovan. “Am adoptat o abordare mai prudentă la cea de-a doua trecere pe probe pentru că macadamul era foarte dur. Din păcate, pe proba a șasea motorul s-a oprit și nu am mai putut controla mașina. Am lovit un bolovan cu roata stânga față și s-a rupt șurubul care ținea brațul”, a spus Simone Tempestini, după incidentul care l-a costat prima poziție din Junior WRC.

Juniorul Napoca Rally Academy a retrogradat pe poziția a noua și va continua Raliul Portugaliei în sistemul Rally 2. “Urmează cea mai lungă zi și una extrem de dificilă. Sper să putem recupera din timpul pierdut și să adunăm cât mai multe puncte”, a mai spus Simone Tempestini.

Pentru Marco Tempestini și Dorin Pulpea ziua a început cu o problemă la turbo, dar care s-a rezolvat în parcul în parcul de service, după primele trei probe ale zilei. Echipajul Napoca Rally a avut un ritm bun până la finalul zilei și a terminat pe locul secund. “Nu am văzut niciodată o probă de macadam atât de dură, dar și frumoasă în același timp. Speciala a șasea a fost cea mai dură probă pe care am mers vreodată și sunt mulțumit că am ajuns la sosire”,a spus și Marco Temepstini.

Raliul Portugaliei continuă sâmbătă cu alte trei probe speciale distincte care vor fi parcurse de două ori, lungimea totală fiind de 165,08 km. “Ne așteaptă o zi lungă și foarte dificilă. Simone pleacă de la zero acum, iar noi va trebui să ne menținem în lupta pentru podium. Încă nu este nimic sigur în acest raliu așa că vom face tot posibilul să reușim”, a completat Marco Tempestini.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest