FB Pixelz

Simone Tempestini ia startul in Raliul Finlandei

Dupa participarea la Raliul Sibiului, etapa a saptea din Campionatul European de Raliuri, Simone Tempestini si Dorin Pulpea vor lua startul in Raliul Finlandei, cel mai spectaculos raliu din lume.

Raliul Finlandei este, fara nicio indoiala, cel mai rapid raliu din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). Anul acesta sunt programate, in total, 23 de probe speciale cu o lungime de 324,21 kilometri. „Viteza medie orara pe probe este una foarte mare, dar asta nu este tot. Sariturile fac parte din acest raliu, iar lungimea, in cazul masinilor de top, poate ajunge la cativa zeci de metri. De abia astept sa iau startul aici”, a spus Simone Tempestini.

Juniorul Napoca Academy se afla la prima participare in Raliul Finlandei si este inca un pas in fata in cariera. Pentru Finlanda, Simone Tempestini si Dorin Pulpea au ales sa concureza cu o masina Skoda Fabia R2, obiectivul principal fiind acela de a acumula experienta pe cele mai rapide speciale de raliuri din lume. „Este un vis devenit realitate. Inca de mic mi-a dorit sa particip in Raliul Finlandei si acum sunt pe lista de start a acestei competitii. Este incredibil. Imi doresc sa termin acest raliu pentru ca fiecare kilometru parcurs aici inseamna enorm la capitolul experienta”, a spus Simone Tempestini.

Speciale pe macadam foarte rapide, sarituri spectaculoase si nu numai. Acestea sunt particularitatile etapei din Finlanda, un raliu care-si merita pe deplin renumele de „Formula 1 prin padure”. „Pentru noi este un raliu foarte important din punctul de vedere al acumularii de experienta. Ne-am concentrat foarte mult la recunoasteri si cred ca am reusit sa invatam cate ceva din particularitatile raliului. Sper sa parcurgem cat mai multi kilometri de proba speciala acum in regim de cursa”, a spus Dorin Pulpea, copilotul echipajului, dupa recunoasterile oficiale.

Joi, 1 august, in prima zi a raliului sunt programate 6 probe speciale, vineri alte noua pobe, iar sambata ultimele opt speciale.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest