FB Pixelz

Simone Tempestini este lider după prima zi din Raliul Aradului

Prima zi din Raliul Aradului a fost una bună pentru juniorii echipei Napoca Rally Academy, una de acomodare pentru Bogdan Marișca și una extrem de solicitantă pentru Marco Tempestini.

Raliul Aradului, prima etapă pe macadam din Campionatul Național de Raliuri în 2015, a început perfect pentru Simone Tempestini și Dorin Pulpea. Echipajul Napoca Rally Academy a câștigat toate cele cinci probe speciale de vineri și se află pe prima poziție atât în clasamentul național, cât și în cel din European Rally Trophy. Juniorul Napoca Rally Academy are peste 45 de secunde avans față de următorul clasat, Edwin Keleti, în clasamentul național și aproape 1 minut și 20 de secunde față de Martin Koci, locul secund din ERT. “Am avut o zi foarte bună. Suntem pe macadam și mă simt excelent. M-am înțeles bine cu Dorin, cu mașina și sper să continuăm la fel și sâmbătă. Va fi o zi foarte lungă și trebuie să rămânem concentrați până la final”, a spus Simone Tempestini.

Pentru Bogdan Marișca și Carmen Găureanu etapa de la Arad este una de acomodare cu modelul Ford Fiesta R5. După primele cinci speciale de vineri, echipajul NRA se află pe locul 4 în clasamentul național și pe cinci în European Rally Trophy. “Este o senzație incredibilă. Nu vrem decât să ne bucurăm cât mai mult de noua mașină pe probele speciale. Au fost, cred, cei mai frumoși kilometri din carieră”, a spus Bogdan Marișca, la finalul primei zile din Raliul Aradului.

În schimb, pentru Marco Tempestini și Marc Banca a fost o zi extrem de solicitantă. Rămas fără servodirecție după doar un kilometru parcurs din acest raliu, echipajul NRA a ajuns totuși la sosire și se află la un pas de o clasare în puncte. “Nu am renunțat la luptă și dacă mă lasă febra musculară de astăzi vom ataca la maximum”, a spus Marco Tempestini, în parcul de service.

Florin Tincescu și Sergiu Itu au avut o zi bună și au terminat ziua cu două victorii de probă specială. Fără nicio șansă reală la titlu în clasamentul 2WD, datorită programului din Campionatul European de Raliuri, juniorii NRA se folosesc de fiecare etapă din campionatul intern pentru a pregăti etapele din Junior ERC. “A fost o zi frumoasă și încercăm să creștem ritmul pe fiecare probă. Este o pregătire excelentă pentru noi înaintea etapei din Insulele Azore și sper să ne îmbunătățim performanțele pe specialele de sâmbătă”, a spus și Florin Tincescu.

Ziua de vineri a început într-o notă extrem de fierbinte în cadrul echipei Napoca Rally Academy după ce vedetele Playboy Adina Barbu și Lena Rohozneanu au experimentat senzația de copilot alături de Marco Tempestini și Simone Tempestini.

Raliul Aradului continuă sâmbătă cu ultimele șase probe speciale. Startul pe prima specială este programat la ora 10:03, iar sosirea la ora 19:00.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest