FB Pixelz

O zi plina pentru Napoca Rally Academy in Raliul Harghitei

Prima zi din Raliul Harghitei a fost una plina pentru pilotii Napoca Rally Academy. Biatlonista Eva Tofalvi, Eduard Novak, primul campion paralimpic al Romaniei, si Vlad Caba, antrenorul echipei de handbal HC Odorhei, au fost invitatii speciali ai echipei Napoca Rally Academy la Raliului Harghitei, ultima etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop.

Vineri, prima zi din Raliul Harghitei, a fost una plina pentru echipajele Napoca Rally Academy inscrise in cursa. Totul a inceput la shakedown, ultima sesiune de teste inainte de start, unde invitatii speciali Eva tofalvi, Eduard Novak si Vlad Caba au avut ocazia sa descopere senzatiile de copilot intr-o masina de raliuri alaturi de pilotii Napoca Rally Academy.

Eduard Carol Novak – campion paralimpic, multiplu campion si recordmen mondial la ciclism si presedinte al Federatiei Romane de Ciclism – a fost primul care a urcat in dreapta lui Simone Tempestini, campion la juniori in 2013. „A fost o experienta unica pentru mine, nu cred ca pot uita vreodata aceasta zi. Curbele se iau putin diferit cu masina fata de ciclism. Desi adrenalina e de multe ori aceeasi, viteza e incomparabil mai mare la raliuri. Dupa 500 metri cu Simone, m-am relaxat insa si nu am mai avut emotii”, a spus Eduard Carol Novak.

Si pentru Simone Tempestini experienta alaturi de campionul de la Jocurile Paralimpice de la Londra a fost una extrem de interesanta. „Mi-a placut sa il am alaturi, am vorbit putin despre cum se antreneaza pentru ciclism si ce mananca inainte de competitii. Si mie imi place sa merg cu bicicleta, in Italia ciclismul e un sport de traditie. Sunt multe locuri minunate de practicat acest sport si il astept pe Carol sa dam candva o tura impreuna”, a spus si pilotul Napoca Rally Academy.

Eva Tofalvi, cea mai buna sportiva a noastra la Jocurile Olimpice de Iarna din ultimii 20 ani si singura castigatoare a unei etapa de Cupa Mondiala la Biatlon, a urcat in masina alaturi de Bogdan Marisca. „A fost super, nu am cuvinte sa exprim ce simt. Imi place viteza, asa ca totul a fost de vis. Chiar am de gand sa mai repet experienta. Se apropie Jocurile Olimpice de la Soci, dar nu am avut emotii ca ma pot accidenta deoarece am deplina incredere in Bogdan. E un fost campion national si se vede ca stie foarte bine ce face. Dupa Olimpiada, chiar am de gand sa il invit la o partida de schi impreuna. E o companie placuta, un om care intelege foarte bine fenomenul sportiv per ansamblu”, a Eva Tofalvi, care la Soci va participa pentru a cincea oara la Jocurile Olimpice de Iarna.

Bogdan Marisca a acceptat imediat propunerea venita de la Eva Tofalvi si este pregatit pentru sesiunea de antrenament pe zapada. „Sunt un mare pasionat de schi in general si am urmarit-o deseori pe Eva la etapele de Cupa Mondiala la Biatlon. O respect sincer pentru ca imi imaginez cat de mult a muncit pentru a atinge astfel de performante. Eu cred ca a avut o experienta intensa si sunt convins ca, daca programul ii va permite, ne vom mai intalni cu ea la raliuri. A fost o experienta tonifianta, am ras mult in masina si abia astept lectiile de schi cu Eva”, a spus si Bogdan Marisca.

Vlad Caba, antrenorul echipei HC Odorhei – vicecampioana Romaniei handbal masculin 2011, a avut ocazia sa participe la shakedown alaturi de Vlad Cosma. „Sincer nu imi vine sa cred de ce sunt in stare oamenii acestia de la raliuri. Oricat de talentat te poti crede la volan, nu ai nicio sansa in fata unor profesionisti. A fost o experienta minutata si chiar o sa merg prin padure pe probele speciale pentru a asista la spectacol”, a spus Vlad Caba, dupa experienta alaturi de Vlad Cosma.

Dupa shakedown-ul oficial, la ora 15:15 s-a dat startul in prima zi a Raliului Harghitei, ultima etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Simone Tempestini si Dorin Pulpea au inceput raliul in forta si au terminat prima proba cu cel de-al doilea timp. Pe speciala a doua insa cei doi au facut o pana, dupa care s-a rupt roata si au fost nevoiti sa abandoneze.

Tot pe speciala a doua a abandonat si echipajul Bogdan Marisca/Sebastian Itu. „Am abordat prea tare o portiune inselatoare si am iesit in decor. Nu am putut face absolut nimic”, a spus Bogdan Marisca, la revenirea in parcul de service.

Pe aceeasi proba au avut ghinion si Vlad Cosma si Sergiu Itu. La startul probei, motorul masinii a refuzat sa porneasca si cei doi au pierdut mai mult de doua minute. Intr-un final au reusit sa plece, dar au pierdut sansa de a obtine un rezultat bun la Cupa Dacia.

Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu a inceput prea in forta Raliul Harghitei si au pierdut 10 secunde pe prima proba a raliului dupa o usoara iesire in decor. Pe speciala a doua au mers insa excelent si au reusit sa recupereze peste cinci secunde fata de principalul rival in lupta pentru titlul Cupei Dacia. Dupa super speciala, desfasurata pe strazile din centrul orasului Odorheiul Secuiesc, Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu se afla pe locul secund in clasamentul Cupei Dacia, la 6,7 secunde in spatele liderului. „,Vom continua lupta si sambata si cred ca pot sa recuperez secundele pierdute astazi. Va fi o zi dificila, dar nu vom renunta pana la final”, a spus Florin Tincescu.

Campionii de la clasa 11, Danny Ungur si Toni Avram se afla pe locul 9 in clasamentul general al raliului la prima participare cu modelul Subaru Impreza R4. Sambata, in ziua a doua din Raliul Harghitei Seroussi, mai sunt programate 6 probe speciale cu incepere de la ora 08:30.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest