FB Pixelz

O zi cu mult noroi în Raliul Moldovei Moinești

După prima zi a Raliului Moldovei Moinești, Marco Tempestini este la un pas de podium în clasamentul general, Vlad Cosma este lider autoritar în Cupa Suzuki și la clasa 9, iar Simone Tempestini s-a oprit după primele două probe speciale și va reveni sâmbătă în Super Rally.

Raliul Moldovei Moinești, etapa a patra din Campionatul Național de Raliuri, a început joi seara cu startul festiv în centrul orașului Bacău, iar vineri au fost programate primele cinci probe speciale: 4 pe macadam (două treceri pe specialele Trebeș și Hemeiuș) și super speciala de pe circuitul de karting Speedpark.

Noroiul, format după ploaia de vineri dimineața, a fost principala provocare din prima zi a Raliului Moldovei Moinești. Simone Tempestini și Dorin Pulpea au avut un început excelent și au reușit să termine prima specială cu cel de-al doilea timp, chiar dacă aici concurează cu modelul Citroen DS3 R3T Max, model cu tracțiune pe două roți. Juniorul NRA a lovit însă ceva cu partea din spate a mașinii și chiar dacă a ajuns în parcul de service a fost nevoit să se oprească, iar echipa de asistență tehnică va pregăti mașina pentru ziua a doua când Simone Tempestini va lua startul în Super Rally.

Noroiul l-a scos din ritm și pe Marco Tempestini care împreună cu Toni Avram ocupă poziția a patra în clasamentul general după ziua de vineri. “Sper ca sâmbătă, pe probele de la Moinești, să revenim și să ne luptăm pentru un loc pe podium. Nu am avut o zi foarte bună, dar podiumul nu este departe”, a spus Marco Tempestini.

În schimb, Vlad Cosma și Diana Hațegan s-au simțit excelent pe specialele alunecoase și cu cinci victorii de probă specială se află pe prima poziție, cu un avans de peste două minute, în clasamentul Cupei Suzuki, dar și la clasa 9 unde au pierdut lupta doar pe o singură probă specială, ultima a zilei. “Din păcate știm din proprie experiență că un raliu se termină abia la ultimul punct de control orar așa că trebuie să rămânem concentrați și în ultima zi a raliului și sper să nu apară niciun fel de probleme. Sunt foarte mulțumit de ritmul avut și suntem pregătiți să continuăm la fel și sâmbătă”, a spus Vlad Cosma.

Sâmbătă, în ultima zi a Raliului Moldovei Moinești, mai sunt programate șase probe speciale cu o lungime de 82,46 kilometri. Startul pe prima probă specială este programat la ora 10:05, iar sosirea la ora 16:50.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest