FB Pixelz

Napoca Rally Academy readuce Dacia 1310 în competiții… la Red Bull Soapbox

Piloții sunt unii dintre cei mai superstițioși oameni, iar cei din echipa Napoca Rally Academy nu fac excepție. Așa că, dacă Red Bull Soapbox, cursa programată pe Calea 13 Septembrie de la ora 13, nu se desfășura duminică, pe 14 septembrie, nici măcar nu ar fi luat startul. Singura excepție din echipă este Marco Tempestini. Nu numai că este născut pe data de 13, dar are și 13 în numărul de la mașină.

Vlad Cosma și Florin Tincescu sunt piloții Napoca Rally Academy care vor concura duminică la Red Bull Soapbox Race. “Alegerea a fost relativ simplă. Când am văzut că cei mai țăcăniți trebuie să câștige, opțiunea noastră a fost clară. Poate Danny Ungur ar fi intrat în discuție, dar fizicul nu-i mai permite”, a spus Marco Tempestini, liderul Napoca Rally Academy.

Conform regulamentului, mașina a fost dezvoltată în atelierele NRA de la Pitești și tocmai de aceea alegerea piloților Vlad Cosma și Florin Tincescu s-a dovedit extrem de inspirată. “Am recreat un model Dacia 1310 de curse, dar nu are nimic original pe ea. Toate piesele sunt cumpărate de la samsarii de pe lângă uzină sau din talcioc”, ne-a dezvăluit unul dintre mecanici, sub protecția anonimatului.

Vlad Cosma, campion în Cupa Dacia, și Florin Tincescu, vicecampion în Cupa Dacia, nu au avut programată încă nicio sesiune de teste. “Cele două departamente, de design și tehnic, se află la Cluj și respectiv la Pitești. Din păcate, în ultimele zile, conexiunea la internet nu a funcționat așa că nu știm exact dacă elementele de design au fost asamblate perfect. Va fi o surpriză și pentru mine”, a spus Vlad Cosma, pilot care se antrenează pe simulator pentru Red Bull Soapbox.

Tot în fața televizorului se antrenează și Florin Tincescu. “Am ales să mă uit la cele două curse din campionatul FIA GT desfășurate la București. Cred că așa pot învăța cel mai bine traseul pentru că nu avem în program nicio sesiune de recunoașteri”, a spus juniorul Napoca Rally Academy, care anul acesta concurează în Campionatul European de Raliuri.

Inginerii din departamentul tehnic au o mare problemă în acest moment pentru că cei de la design nu au prevăzut niciun spațiu pentru motor. “Suntem în urmă cu asamblarea pentru că nu există spațiu pentru motor și la noi toate mașinile de curse trebuie să aibă motor. Sunt sigur că vom avea totul gata la timp”, a spus unul dintre mecanici, care a preferat să rămână anonim.

Red Bull Soapbox Race se va desfășura duminică, de la ora 13, pe Calea 13 Septembrie, iar printre rivalii echipei Napoca Rally Academy se numără echipele Dracula Box, Jamaica Bob, Melcul Turbo sau Carul cu Boi a lui Grigorescu. “Din păcate tunelul de vânt din Pitești este închis și nu vom mai avea timp să facem testele aerodinamice. Am mai luat puțin din pilă și am îndreptat din ciocan unde era cazul. Sunt sigur că invovațiile tehnice vor face diferența până la urmă”, a mai adăugat și Văru’ Nicu, responsabilul de proiect.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest