FB Pixelz

Napoca Rally Academy in lupta pentru puncte dupa prima zi la Timis Rally

Bogdan Marisca si Sebastian Itu sunt lideri la clasa 3 si pe trei in clasamentul general provizoriu

Simone Tempestini si Sergiu Itu conduc in clasamentul juniorilor

Daniel Ungur si Toni Avram sunt lideri la clasa 11Echipajele Napoca Rally Academy au avut o evolutie buna in prima zi din Timis Rally. Bogdan Marisca se afla pe prima pozitie la clasa 3 si pe podium in clasamentul general provizoriu, Simone Tempestini este pe prima pozitie la juniori, iar Daniel Ungur este lider la clasa 11. Pentru toti, lupta pentru puncte continua sambata pe ultimele 7 probe speciale.

In prima zi din Timis Rally, etapa a doua din Campionatul National de Raliuri Dunlop, au fost programate 8 probe speciale cu o lungime totala de 56 kilometri. Ziua a inceput excelent pentru echipajul Marco Tempestini/Dorin Pulpea care a castigat prima proba speciala. Apoi, datorita pozitiei la start, echipajul Napoca Rally Academy a pierdut timp pe speciala Surduc unde a inceput sa ploua. Ziua s-a terminat insa cu inca o victorie pe super speciala din Lugoj. „A fost o zi cu bune si rele. Am inceput si am terminat bine, dar am pierdut timp din cauza ploii pe Surduc. Clar nu-mi place speciala Hauzesti, dar este important ca suntem in lupta pentru puncte. Sambata se poate intampla orice”, a spus Marco Tempestini.

Bogdan Marisca si Sebastian Itu au avut o evolutie constanta pe tot parcursul zilei reusind sa pastreze ritmul cu pilotii de la clasa 2. La finalul celor 8 speciale din prima zi a Timis Rally, echipajul Napoca Rally Academy a terminat pe prima pozitie la clasa 3 si pe podium in clasamentul general. „Am avut o zi buna. Masina a functionat perfect, am ales bine pneurile si cu exceptia specialei Surduc unde am prins ploaie, totul a functionat perfect. Urmeaza o zi dificila unde avem nevoie si de putin noroc”, a spus si Bogdan Marisca.

Si juniorii Napoca Rally Academy, Simone Tempestini si Sergiu Itu, au avut o zi buna si au terminat pe prima pozitie in clasamentul juniorilor. Fara sa riste prea mult, Simone Tempestini a facut spectacol pe super speciala si a terminat in acelasi timp cu Bogdan Marisca si Edwin Keleti. „Mi-a placut foarte mult cum s-au comportat pneurile DMACK pe specialele alunecoase de la Timis Rally. Nu am riscat foarte mult pentru ca vreau sa termin acest raliu. Imediat dupa aceasta etapa, masina va pleca spre Acores pentru etapa de Campionat European si este important sa terminam fara probleme aici”, a spus Simone Tempestini.

Echipajul Daniel Ungur/Toni Avram a continuat in aceeasi nota ca la Raliul Brasovului reusind sa se impuna fara probleme la clasa 11 dupa ce a castigat aproape toate probele din prima zi. Tinand cont de avansul linistitor, Daniel Ungur a facut spectacol in fata publicului prezent la super speciala din centrul orasului Lugoj. „Imi place mult cum se comporta masina pe aceste probe. Eu si Toni ne-am intrat repede in ritm si am reusit sa ne crestem avansul pe fiecare proba. Nu am avut o problema tehnica si sper sa terminam acest raliu in forta. Sigur si vremea va avea un cuvant de spus duminica, dar suntem pregatiti sa ne luptam pana la final. Mi-a placut ultima proba de azi si am vrut sa fac spectacol pentru publicul prezent pe speciala”, a spus si Daniel Ungur.

Si pentru echipajul Florinel Tincescu/Iulian Nicolaescu este important sa termine acest raliu penru ca in programul lor urmeaza prima participare la o etapa din afara Romaniei. „Am mers fara sa riscam prea mult. Maine voi incerca sa cresc putin ritmul dar fara sa imi asum prea multe riscuri. Este important sa terminam aceasta etapa pentru ca urmeaza deplasarea in Azore si masina trebuie sa ramana intrega”, a spus Florinel Tincescu, care a incheiat prima zi din Timis Rally pe locul secund la Cupa Dacia.

In ziua a doua din Timis Rally, sambata 13 aprilie, sunt programate ultimele 7 probe, startul pe prima speciala fiind programat la ora 09:35.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest