FB Pixelz

Final pe podium pentru Napoca Rally Academy la Sibiu

Locul 1 in ERC Production Cup pentru Napoca Rally Academy si locul 2 in CNRD. Marco Tempestini a adunat puncte importante la Sibiu atat in ERC, cat si in CNRD. Danny Ungur s-a impus la clasa 11. Florin Tincescu a castigat Cupa Dacia si clasa 9.

Dupa doua zile pline de actiune, echipa Napoca Rally Academy a reusit sa se impuna in ERC Production Cup si si-a consolidat pozitia de lidera in acest clasament. Toti pilotii echipei care au ajuns la sosire au obtinut rezultate excelente.

Raliul Sibiului si-a confirmat statutul de cea mai dificila etapa din Romania si dupa doua zile pline de actiune doar Marco Tempestini, Danny Ungur si Florin Tincescu au reusit sa ajunga la sosire. Chiar si asa, Napoca Rally Academy si-a atins obiectivul si s-a impus in ERC Production Cup, iar in Campionatul National de Raliuri Dunlop a terminat pe locul secund. „Suntem singura echipa care a luptat atat in ERC, cat si in competitia interna si am reusit sa ne atingem obiectivele. In ERC Production Cup ne-am distantat fata de rivalii de la Renault, iar in competitia interna am ramas in cursa pentru titlul la echipe”, a spus Marco Tempestini, liderul Napoca Rally Academy.

Marco Tempestini si Lucio Baggio au luat startul in etapa de la Sibiu cu modelul Soda Fabia S2000 si au reusit sa termine pe locul patru in clasamentul general, dupa Jan Kopecky, Francois Delecour si Toshi Arai, si pe locul secund in Campionatul National de Raliuri Dunlop. „Raliul Sibiului are coeficient doi in clasamentul national si era foarte important pentru noi sa adunam aici cat mai multe puncte posibil. Stiam inca de la inceput ca va fi un raliu dificil si am simtit asta pe parcursul celor doua zile. Am incercat sa menajam masina pentru ca aceasta este cea mai buna strategie pentru un astfel de raliu”, a adaugat Marco Tempestini.

danny-cp3-sibiuDanny Ungur si Toni Avram si-au respectat statutul de favoriti la clasa 11 si au obtinut a patra victorie din actualul sezon. „Nu-mi vine sa cred ca am reusit. A fost un raliu frumos dar extrem de dificil si tocmai de aceea acest succes inseamna atat de mult pentru noi. Atmosfera de la Sibiu a fost incredibila si ma bucur ca am reusit sa castigam cel mai dificil raliu din Romania”, a spus Danny Ungur.

Florinel Tincescu si Iulian Nicolaescu au avut un raliu plin de probleme tehnice, dar in final au reusit sa castige lupta de la Cupa Dacia si clasa 9. „Nici nu mai stiu cate probleme tehnice am avut la aceasta etapa, dar sunt foarte bucuros pentru ca in final am reusit sa castigam. A fost un raliu foarte greu, dar frumos, in care echipa noastra a gestionat perfect situatia si vreau sa le multumesc tuturor celor din parcul de service pentru ca fara ei nu am fi terminat Raliul Sibiului”, a spus Florin Tincescu.

florin-cp3-sibiuIn etapa de la Sibiu, Bogdan Marisca, Vlad Cosma si Simone Tempestini au fost nevoiti sa abandoneze. Imediat dupa finalul etapei Simone Tempestini a plecat spre Finlanda acolo unde va participa in premiera la o etapa din Campionatul Mondial de Raliuri. „Am emotii inaintea unui raliu fantastic. De abia astept sa fac recunoasterile si sa ma acomodez cu masina de curse. Este inca un pas obligatoriu pe care il facem ca sa acumulam experienta”, a spus Simone Tempestini, inaintea plecarii spre Finlanda.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest